En Suite
En Suite (Foto: Ruud Knol)

Concert En Suite in de Goede Herderkerk

Apeldoorn - Op vrijdagavond 12 oktober geeft het Apeldoorns Renaissance en Barok ensemble En Suite onder leiding van Coert Bremmers een concert getiteld “Doulce Memoire”, zoete herinnering. Uitgevoerd worden werken van Orlando do Lasso, Tallis, Josquin des Prés, J.S.Bach, Homilius en anderen.

En Suite bestaat uit een vierstemmig koor en een instrumentalistenensemble met blokfluiten, strijkers, hobo’s, fagot en gitaar. Hoewel het repertoire met name bestaat uit muziek uit de periode van ca. 1500 – 1700 maken we in dit concert een uitstapje naar de 20 eeuw met “Da Pacem” van de hedendaagse componist Arvo Pärt. Hij baseerde zijn compositie op een gregoriaanse melodie net als Orlando di Lasso 450 jaar eerder. Deze bede om vrede vormt zowel de opening als de afsluiting van dit concert.

Het concert in de Goede Herderkerk, Asselsestraat 199 begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 in de voorverkoop via de website www.ensemble-ensuite.nl en € 12,00 aan de kerk. Kinderen onder de 18 betalen de helft.

Op zondagmiddag 14 oktober wordt om 15.00 uur hetzelfde programma uitgevoerd in Nieuw Sion, Vulikerweg 6 in Diepenveen. Voorafgaand aan dit concert kan deelgenomen worden aan een rondleiding door het voormalige Abdij complex. Zie hiervoor www.ensemble-ensuite.nl.

Meer berichten