Impressie van de realisatie van de Julianalocatie.
Impressie van de realisatie van de Julianalocatie.

Eerstelijnsvoorziening in het Julianakwartier komt tot leven

Apeldoorn - Al geruime tijd is het stil op de hoek van de Sprengenweg in Apeldoorn. Voorheen bruiste de locatie van mensen die het Julianaziekenhuis bezochten. Nadat het ziekenhuis in 2013 gesloopt werd, zijn er de afgelopen jaren verschillende plannen gepasseerd om de locatie weer tot leven te brengen. Inmiddels is er groen licht gegeven voor de bouw van 86 woningen en 3 zorgcomplexen in het Julianakwartier. De 3 zorgcomplexen geven een knipoog aan de functie die de locatie voorheen altijd gehad heeft.

Als de Julianalocatie genoemd wordt, wordt direct gedacht aan het Julianaziekenhuis. Een ziekenhuis dat een prominente plek in Apeldoorn gekend heeft. Deze gedachte willen Ontwikkelaar Explorius Vastgoedontwikkeling en zorgvastgoedadviseur Estea graag vasthouden. 'De zogenaamde 'zorgfactor' zal niet verdwijnen. Door een eerstelijns zorgvoorziening te realiseren, ontwerpen we alleen een ander jasje'. Aldus Erik van den Brand, mede-eigenaar van Estea. Centrum Jeugd en Gezin (CJG), Centra voor Maatschappelijke Ondersteuning (CMO), Kinderdagverblijf en Jeugdzorg van Prokino en Noordhuis Fysiotherapie hebben de intentie om zich te vestigen in het complex. Er is nog meer ruimte voor geïnteresseerde partijen om zich te vestigen in het complex. Te denken valt aan huisartsen, een logopedist, tandartsen, mondhygiëniste, verloskundige, podologie, huidtherapie, kinderdagverblijven, GGZ-instellingen, mantelzorgorganisaties, etc.

In de komende periode zullen alle wensen en eisen worden geïnventariseerd en wordt het conceptplan verder uitgewerkt en ingevuld. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden Explorius en/of Estea. Nu er gestart kan worden met bouwen zal allereerst gestart worden met de realisatie van het eerste woon-zorgcomplex voor o.a. zorginstelling de Zorgmensen. Daarna zullen de 86 woningen verrijzen en wordt het tweede woon-zorgcomplex gebouwd. Tenslotte zal het eerstelijns zorgcentrum gerealiseerd gaan worden.
 

Meer berichten