CSO de Zonnehoek exposeert in het kader van Apeldoorn Fotostad

Apeldoorn - 'Kijk ik toon je mijn stad' wordt op 18 september door wethouder Detlev Czieso geopend. Vanaf 13.15 uur is de expositie te bekijken. Leerlingen van De Zonnehoek laten je middels foto zien hoe zij de omgeving zien en nodigen je uit om te komen kijken.

Kinderen met een beperking kijken vaak op een andere manier naar de leefomgeving. De wereld ziet er anders uit op het moment dat je in een rolstoel zit of wanneer je een vorm van autisme hebt. Middels fotografie krijgen leerlingen met een beperking de mogelijkheid om hun leefwereld vanuit hun visie en standpunt te bekijken.

Kijken, interpreteren en vastleggen
In het project 'Kijk ik toon je mijn stad' gaan leerlingen met een verstandelijke beperking en veelal een vorm van autisme met fotografie aan de slag. Veel van deze leerlingen hebben moeite met communicatie. Het fototoestel blijkt een waardevol hulpmiddel te zijn om zonder woorden te zeggen wat je bedoelt. CSO de Zonnehoek en een groep fotografen (amateurs en professionals) laten de leerlingen kennis maken met de mogelijkheden van fotografie. Met een fototoestel hebben de kinderen hun omgeving verkend en – ook voor anderen - toegankelijk gemaakt. Het fotograferen lokt uit tot communicatie en contact. Omdat ze allemaal met hetzelfde bezig zijn (fotograferen) en toch allemaal hun eigen ding kunnen doen (kijken, interpreteren en vastleggen) voelen ze zich daar veilig bij.

Meer berichten