Vwo-leerlingen Veluws College Walterbosch genomineerd voor Nederlands Film Festival

APeldoorn - Op maandag 24 september doet Veluws College Walterbosch met vier films o.l.v. docenten Kunst en Media, Nieuwe Media en Filmmodules Lukas Evers en Arjan van der Meer, mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vindt in Lelystad.

De vwo-leerlingen hebben zelf vier films geproduceerd in categorieën fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip:
•         "Virtual Reality" van Tijn Holleman, Julia Wever en Zilver Schmitz.
•         "Clones" van Marijn Jongsma, Benne Jongsma, Kevin de Wild, Pascal Bakker.
•         "Electric Touch" van Bloem van Rossum, Jonah Mulder, Lynnde Gougon, Charlotte de Vries, Tijmen Wassink.
•         "What if?" van Kim van Beek en Anna Proosdij.

Dit is het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.
Tijdens het festival worden 57 workshops gegeven door professionals. Op de gala-avond worden de winnaars in de verschillende categorieën bekendgemaakt. De winnaar van het filmfestival wint een reis naar Griekenland.

'De spanning van de leerlingen begint langzaam op te lopen, op de 24e komt het verlossend woord', aldus docent Lukas Evers. Dorée de Kruijk, festival directeur bij NFFS: "We hebben met o.a. Aiko Beemsterboer en Beer ten Kate een top-jury bij elkaar, die precies aansluit bij jongerenmedia en de gevestigde filmwereld. De doelstelling van dit event is om het belang van media en filmonderwijs onder de aandacht te brengen."

Meer berichten