Op 25 augustus hebben ze een sportief dagje uit gehad waaronder Pitch and Put en afgesloten met een gezellig etentje ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Op 25 augustus hebben ze een sportief dagje uit gehad waaronder Pitch and Put en afgesloten met een gezellig etentje ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan. (Foto: )

Wingerdrunners lopen al 25 jaar in weer en wind

Apeldoorn - 25 jaar geleden (1993) werd de hardloopgroep 'De Wingerdrunners' opgericht door Cita Pol en Ton de Haan, collega's op basisschool De Wingerd in De Maten. Het leek hen leuk om een keer mee te doen met de 24-uursloop (Croonloop) in het Mheenpark.

Probleem was echter dat dat met twee personen niet te doen is én dat zij nog nooit aan hardlopen hadden gedaan!! Maar dat was snel opgelost: na nog een paar collega's en enkele ouders enthousiast gemaakt te hebben waren er in principe voldoende personen om te kunnen inschrijven voor de 24-uursloop en was loopgroep 'De Wingerdrunners' een feit. Vervolgens werd er getraind zonder enig schema, maar dat deerde niet. In mei 1994 deden de loopgroep met succes mee aan de genoemde 24-uursloop. Ook deden ze een aantal keren mee aan de Midwinterloop (diverse afstanden), liepen ze drie keer in estafettevorm de Elfstedentocht, de Klokloop in Heerde, de Lenteloop in Eerbeek, de Dam tot Damloop, enkelen liepen zelfs een hele marathon. Ze lopen nog steeds elke zondag van 9-10 uur op verschillende locaties in en rond Apeldoorn. Ze zijn echter ook 25 jaar ouder geworden en dat betekent dat een aantal niet mee hardloopt, maar wandelt.

Meer berichten