Te midden van het team vlnr: 1e rij 3e en 4e: Linda Dijkgraaf & Sue Notten, het Aufguss Duo, in de Kelo Aufguss Sauna. (foto: Liselotte Schippers)
Te midden van het team vlnr: 1e rij 3e en 4e: Linda Dijkgraaf & Sue Notten, het Aufguss Duo, in de Kelo Aufguss Sauna. (foto: Liselotte Schippers) (Foto: Liselotte Schippers)

Show Opgiet Duo naar Weltmeisterschaft Aufguss Berlijn

Apeldoorn - Linda Dijkgraaf en Sue Notten, saunameesters bij Thermen Bussloo, zijn nog vol ongeloof: "Het is een bevestiging voor het keiharde werken en de vele uren die we er in hebben gestoken. Maar zonder het team van Thermen Bussloo hadden we nooit zo ver kunnen komen."

Door Liselotte Schippers

Van 17 tot 23 september is het Weltmeisterschaft Aufguss in Berlijn. Nadat het duo Linda en Sue op 31 augustus de eerste plek veroverden bij de Relegation ronde in België, plaatsten zij zich voor dit WK. Bij het NK Aufguss hadden Sue en Linda het op een paar puntjes net niet gered en werden zevende. Sue: "We hadden zo hard gewerkt, dus dat we zevende werden voelde beste zuur. Omdat twee teams zich terugtrokken mochten we als vierde mee doen aan de Relegation Ronde. Om dan vervolgens eerste te worden is ongelooflijk. We dachten allebei: Hoe dan?"

Met de opgieting vertellen de dames hun verhaal. "Het is heel klein met ons idee begonnen en langzamerhand zijn we gegroeid in ons verhaal. In de show willen we weergeven hoe je in goede tijden plotseling een dierbaar iemand kunt verliezen, maar toch de kracht weer kunt vinden om door te gaan. Deze boodschap willen we laten binnenkomen bij onze gasten." Voor de dames zijn de opgietingen een passie. Linda: "Het heeft alles waar ik blij van wordt. Bewegen op muziek en mensen een beleving en een ontspannen gevoel mee kunnen geven. Door Thermen krijgen we de kans om ons hierin te scholen en verder te ontwikkelen. Familie Dolman van Thermen is erg betrokken bij de opgietingen en komen zelf ook om deze te beleven."

Sue en Linda deden verschillende cursussen op het gebied van handdoektechnieken en hoe om te gaan met de etherische oliën. Thermen doet met hun teams sinds 2012 mee aan wedstrijden, maar voor Sue en Linda is dit hun eerste wedstrijd. "Het is voor ons een sport in de sfeer van Thermen: het gemoedelijke, het thuiskomen. Er gaan ook vaste gasten mee naar Berlijn, onze eigen fans. We willen graag internationaal onze boodschap overbrengen en als dat lukt, dan hebben we al gewonnen."

Meer berichten