Joyce Rising (Joyce van der Leij) tijdens de video opname van het liedje 'Proud to be me' in Gigant. (foto: Beeldzeggend filmproducties)
Joyce Rising (Joyce van der Leij) tijdens de video opname van het liedje 'Proud to be me' in Gigant. (foto: Beeldzeggend filmproducties) (Foto: )

Van gepest tot Proud to be me

Apeldoorn - Zangeres Joyce Rising laat van zich horen door haar pestverleden. "Het begon met mijn liedje. Een liedje naar de haters, maar vooral dat ik trots ben op wie ik ben en steunend wil zijn voor mensen die nu gepest worden. Toen het liedje klaar was, besefte ik dat het een groter platform moest krijgen."

Door Liselotte Schippers

Op zondag 23 september presenteert Joyce Rising, zangeres en vocal coach haar videoclip 'Proud to be me' in Gigant. "Ik zocht de samenwerking met Stichting Omgaan met Pesten, die gedragen wordt door Mirelle Valentijn. Zij is een tijger en samen, dankzij alle donateurs en met alle hard werkende mensen voor en achter de schermen, gaan we voor het prachtige resultaat."

Haren trekken
Al op jonge leeftijd werd Joyce zelf gepest. "Het begon op de lagere school met haren trekken en stenen gooien, maar op de middelbare school werd het pas echt erg. Ik werd opgewacht, geslagen en uitgescholden dat ik lelijk was, een varken. Zo erg dat ik zelf ging denken dat ik lelijk was. Ik vertelde er niemand over, ik schaamde me dood. Daardoor miste ik steun, omdat ik er niet over praatte. Het er over praten dat je gepest wordt, wil ik mensen mee geven."

Uniek zijn
Het lied gaat over uniek zijn. Om jezelf te zijn en niet zoals een ander. Er is niemand zoals jij, maar er is ook niemand zoals ik, vertelt de tekst. "Ik wil de mensen die kracht van het liedje laten voelen. Het pesten heeft mijn zelfvertrouwen een flinke knauw gegeven, maar het heeft ook een vechter van me gemaakt. Dat je zoveel mee kan maken en toch de kracht voelt om door te gaan. Dát wil ik aan iedereen vertellen."

Lespakket
De video is gemaakt voor breed publiek. "Er wordt niet alleen op scholen gepest, ook op het werk en in bejaardenhuizen." De video wordt opgenomen in het gratis lespakket van Stichting Omgaan met Pesten. "Er zijn er al meer dan 200 pakketten aangevraagd!" Ook 'Wendy Online' wil aandacht geven aan het verspreiden van de #proudetobeme campagne van Joyce en de Stichting. "Fantastisch dat zoveel mensen het kunnen gaan horen en voelen. Door de videoclip blijft het liedje bestaan. Iedereen kan hiermee de boodschap krijgen dat ze trots op zichzelf mogen zijn."

Meer berichten