Organist Wim Magré
Organist Wim Magré (Foto: Wilbert Magré)

Orgel concert Wim Magré

Bussloo - Dit najaar start Stichting Sint Martinuskerk Bussloo, in samenwerking met In Goede Handen Management, met een nieuwe concertserie in de St. Martinuskerk te Bussloo.

Op zaterdag 22 september om 15:00 uur geeft Wim Magré als eerste een orgelconcert. Op het programma werken van bekende Nederlandse organisten en beroemde barokcomponisten tot filmcomponisten. Wim Magré is als organist verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg, de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam en hij is nu benoemd als stadorganist van Elburg. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo, een kinderkoor op Urk, het Veluws Mannenensemble en, samen met zijn zoon Wilbert, dirigent van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor (700 zangers).

Wim Magré begint met werken van bekende Nederlandse organisten, Jan Zwart en Klaas Jan Mulder. Dan een aantal barokke werken van Georg Friedrich Händel en Johann Sebastian Bach. Om vervolgens, op het Naber-orgel, weer modernere stukken van Simon Landman en Gordon Balch Nevin te spelen. Na een uitstapje met werk van de filmcomponist Ennio Moricone sluit Wim Magré af met een eigen improvisatie.

Toegang: Voorverkoop € 15,- | Kerk € 17,50 | Studenten/CJP € 10,- | Kinderen gratis
Kaarten bestellen op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Meer berichten