Verhalenvertellers: uniek, creatief taalproject van Coda

Apeldoorn - Hoe goed ken jij jouw buurt? Weet je wie er naast je wonen en praat je weleens met de mensen op de hoek? Met de CODA Taalhuiscursus Verhalenvangers leer je in drie weken meer over Apeldoorn en je buren. Door foto's te maken en samen verhalen te schrijven vertellen we de buitenwereld over jouw buurt. Dat doen we door alle verhalen te verzamelen in een tentoonstelling die tijdens Apeldoorn Fotostad te bezoeken is. Tijdens de open inloop van het Cultureel Taalcafé Verhalenvangers leer je samen Nederlands te praten, te schrijven en te lezen aan de hand van wisselende thema's en invalshoeken.

De CODA Taalhuiscursus Verhalenvangers bestaat uit zes bijeenkomsten van drie uur in CODA dok Zuid of CODA De Maten en heeft plaats op 14, 18 en 21 september en op 23, 24 en 26 oktober, telkens van 13 tot 16 uur. Aanmelden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

De open inloop van Cultureel Café Verhalenvangers is vrij toegankelijk. Je kunt elke week aansluiten om te praten over en in het Nederlands. Tijdens de open inloop leer je over de wereld van de ander en krijg je handige tips om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Je kunt naar de open inloop op 25 en 28 september en op 2, 5, 9, 12, 16 en 19 oktober, telkens van 13 tot 16 uur in CODA dok Zuid en CODA De Maten. Aanmelden is niet noodzakelijk.

CODA Taalhuis houdt op 25 september een Verhalenvangers debat in CODA Centrale Bibliotheek. Het debat markeert de overgang van het CODA zomerprogramma naar het begin van een nieuw cursusjaar en de start van de Verhalenvangersdagen. Deelnemers van de cursus Verhalenvangers, met een uitlopende achtergronden en culturen, en representanten van diverse maatschappelijke organisaties in Apeldoorn gaan met elkaar in debat naar aanleiding van het project Verhalenvangers.

Verhalenvangers is een project van CODA, CLC/Inburgering Apeldoorn en Apeldoorn Fotostad en is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die Nederlands als tweede taal leren of een taalachterstand hebben.

CODA Taalhuis werkt nauw samen met partners als Aventus, CLC/Inburgering Apeldoorn, Centrum voor Jeugd en Gezing, Doomijn Kinderopvang, Leren en werken, openbare basisschool Spitsbergen, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, UWV, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, de gemeente Apeldoorn, Netwerk moedige mensen en Stichting Leergeld.

Meer berichten