Nieuwe reeks masterclasses over Apeldoorn

Apeldoorn -  Apeldoorn Marketing, de citymarketing organisatie van Apeldoorn, organiseert dit najaar een serie masterclasses over 'Het verhaal van Apeldoorn'. Tijdens de masterclasses worden deelnemers gevoed met mooie verhalen over o.a. de Apeldoornse geschiedenis, architectuur en politiek. Elke masterclass gaat in op een thema en duurt één avond. Deelnemers kunnen de hele serie masterclasses volgen, of zich inschrijven voor losse masterclass avonden. 

Verborgen historie 
'Apeldoorn is een stad met een hele rijke historie. Maar heel veel inwoners kennen die mooie geschiedenis nog niet. Deze cursus is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten te komen over onze stad', aldus Ilse Harmelink, directeur van Apeldoorn. De cursus is vooral bedoeld voor bewoners, werknemers en bestuurders in Apeldoorn, die hun stad zo nog beter te leren kennen en hopelijk ambassadeurs worden voor de stad. De masterclasses worden georganiseerd door Apeldoorn Marketing, in samenwerking met onder meer CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn en de Historische Vereniging Oud Apeldoorn. 

Volle zalen
Vorig jaar werd 'Het verhaal van Apeldoorn' voor het eerst georganiseerd. Wegens groot succes vindt de serie masterclasses dit najaar opnieuw plaats. Sprekers zijn o.a.Dolly Verhoeven (hoogleraar Gelderse Geschiedenis), Carin Reinders (directeur CODA) en Barry van de Lagemaat (directeur Rabobank). Deze en andere verhalenvertellers zijn weer van de partij. Daarnaast zijn er nieuwe sprekers toegevoegd, zoals Hans Menke (manager Architectuurcentrum Bouwhuis Apeldoorn), Doesjka Majdandzic (stedebouwkundige bij de Gemeente Apeldoorn) en Rémon Ridder (VisitVeluwe). 

Inschrijven masterclasses Het verhaal van Apeldoorn
De tickets voor losse masterclasses kunnen online besteld worden voor € 12,50 per stuk. Wie zich aanmeldt voor de volledige cursus betaalt € 50,-. Deelnemers krijgen dan ook een deelnamecertificaat.  Iedereen kan zich inschrijven via www.verhaalvanapeldoorn.nl. 

Over Apeldoorn Marketing
De stichting Apeldoorn Marketing organiseert 'het Verhaal van Apeldoorn' om de trots op Apeldoorn en haar historie te versterken. Daarbij wordt de citymarketingorganisatie ondersteund door partijen zoals de gemeente Apeldoorn, CODA, het Erfgoedplatform Apeldoorn, ACEC, Visit Veluwe en de historische vereniging 'Oud Apeldoorn'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden