Logo apeldoornsstadsblad.nl

Faunabescherming start operatie 'Waterkanon'

Apeldoorn - Stichting De Faunabescherming roept alle terreinbeheerders op om drinkpoelen in hun gebied met water te vullen. Zij maakt zelf een start hiermee door donderdagmiddag een droogstaande poel met water te vullen, in het Kroondomein nabij Hoog Soeren.

De droogte van dit moment is uitzonderlijk, en volgens Britse wetenschappers zeer waarschijnlijk aan de door de mens veroorzaakte klimaatverandering toe te schrijven. Reden genoeg om dieren nu te hulp te schieten. Harry Voss van De Faunabescherming: ,,Wij pleiten er doorgaans voor natuurlijke processen niet te verstoren, maar deze droogte kan niet los gezien worden van de invloed van de mens. We moeten iets doen om dieren niet door droogte te laten sterven."

Mede daarom heeft De Faunabescherming vorige week bij minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het verzoek gedaan om alle jacht te verbieden zolang de droogte voortduurt. Voss: ,,Jagers doen zich voor als hoeders van de dieren. Zij zouden via afschot voorkomen dat de dieren te lijden hebben van de droogte. Dat is natuurlijk ronduit hypocriet. Dieren in nood help je niet met de kogel, maar met water. Jagers zouden hun geweren aan de wilgen moeten hangen en met waterkanonnen het veld in moeten gaan. Niet om hun buit voor het najaar te redden, maar om dieren te laten overleven in deze barre omstandigheden."

Meer berichten

Shopbox