Logo apeldoornsstadsblad.nl


Grote Pinguïn en Bananen Show (Ardemus Kartet)
Grote Pinguïn en Bananen Show (Ardemus Kartet) (Foto: Roelof Rump )

NJO Muziekzomer: ook voor kinderen

Apeldoorn - De Muziekzomer wordt elk jaar georganiseerd door het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Tijdens dit festival spelen jonge talenten tussen de 18 en 26 jaar de mooiste klassieke muziek. Ook wordt er aan de jonge luisteraars gedacht. Dit jaar staan er weer twee mooie familievoorstellingen (6+) op het programma.

Op woensdag 8 augustus kun je komen kijken en luisteren naar de voorstelling Assepoester. Dit is het verhaal van het meisje dat haar vader verliest en door haar stiefmoeder en stiefzussen thuis aan het werk wordt gezet. De gemene zussen pesten Assepoester ook graag. Op een dag worden alle meisjes in het land uitgenodigd voor een bal in het paleis. De valse moeder en zussen verbieden Assepoester te gaan, maar door een beetje magische hulp kan Assepoester toch naar het bal. Op het bal wordt de prins smoorverliefd op Assepoester, maar hij weet haar naam niet. Wanneer Assepoester plots weg moet, verliest ze haar glazen muiltje. De stoere prins zoekt stad en land af naar het meisje dat het glazen muiltje past. Zal hij haar vinden? Of zorgen de gemene zussen ervoor dat hij met één van hen trouwt?

De prenten van Rieks Swarte komen tijdens de voorstelling door allerlei technische trucjes tot leven in een live-videoprojectie. Ondertussen hoor je de mooie muziek uit Prokofjevs beroemde ballet Assepoester. Zo ga je een voorstelling zien die vol zit met muziek, gemene stiefzussen, een stoere prins en een glazen muiltje. De kinderen worden allemaal uitgenodigd om verkleed te komen als prins of prinses. De kleine hoogheden kunnen voor de voorstelling begint verschillende muziekinstrumenten uitproberen. Kom met de hele familie kijken naar het mooie sprookje en vergeet vooral jouw glazen muiltje niet.

De Grote Pinguïn en Bananen Show
De pinguïns van Katona hebben een heerlijk leventje op de Zuidpool. Ze liggen graag in de zon te bakken, doen wat spelletjes of eten zich vol met bananen. Tot op het moment dat de enige bananenboom op de Zuidpool doodgaat. Wat moeten ze nu? Bananen zijn het enige dat zij eten en dat ze nodig hebben om te overleven. Op een avond zien ze in een reclamespotje op tv een onbekend dier: een mens. Deze man heeft een kraam vol bananen en wil er graag vanaf. De pinguïns pakken hun laatste bananen in en gaan op reis naar die kraam. Na een lange reis komen ze aan bij de bananenkraam van Ome Jaap. Nu hebben ze een nieuw probleem: ze kunnen dit vreemde dier niet verstaan. Zullen ze nu nog wel bananen krijgen van Ome Jaap? Aan het eind van deze grappige voorstelling zal jij het antwoord weten. Leuk voor jong en oud, dus neem de hele familie mee!
Kijk voor meer info over de voorstelling op www.muziekzomer.nl.

Meer berichten

Shopbox