Logo apeldoornsstadsblad.nl


Foto: Nic Limper

Van spetterende start tot spectaculair slot: NJO Muziekzomer in Apeldoorn

Apeldoorn - Het cultuurkwartier in Apeldoorn heeft dit jaar de eer om de NJO Muziekzomer, het jaarlijkse festival van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), te openen. In CODA, Gigant en bij een buitenpodium geven toptalenten tussen de 18 en 26 jaar op vrijdagavond 3 augustus een gratis voorproefje van de diverse programma's van dit festival. Daarna kunt u tot en met 19 augustus meer dan 65 concerten op de mooiste locaties van Gelderland bezoeken. Hier leest u wat de Muziekzomer de regio Apeldoorn de komende weken allemaal te bieden heeft.

In en om Apeldoorn kunt u weer genieten van een reeks aan Muziekzomerensembles. Het Firgun Ensemble verblijdt Restaurant de Boschvijver met een bezoek, Duo de Bontebal vult Foenix met hun warme klanken en het Helikon Kwartet speelt tussen de gewassen werken over de pracht van de natuur op de Stadsakkers. Tijdens de compleet uitverkochte Muzikale Wandeling in Kroondomein Het Loo worden de gelukkige bezoekers die een kaart hebben weten te bemachtigen opgewacht door drie enthousiaste ensembles. Zij zijn niet de enige die op een bijzondere plek spelen, want Mescolare goes hybrid swingt tussen de aardbeien in de Aardbeientuin in Oene. Ensemble Mescolare verzorgt ook een iets rustiger programma terwijl u romantisch met de voeten in het gras kunt genieten van een picknick bij Huisje James. Ook de houtblazers van Tri au Bois doen Ugchelen aan wanneer zij in de Hamermolen prachtige Franse muziek laten horen. In de pittoreske Kapel in Hoog Soeren maakt u het verrassende EtCætera Kwintet mee. Heeft u liever een combinatie van meerdere ensembles? Dan kunt u genieten van drie gratis concerten in de Beekbergse Tuinen.

Radio Kootwijk is ondertussen een oude en vertrouwde gastheer van de Muziekzomer, maar de locatie blijft een bijzondere publieksfavoriet. Young artist in residence violist Pieter van Loenen zal met een geselecteerd groepje musici het eeuwoude L'Histoire du Soldat omtoveren tot een prachtvoorstelling. Ook de voltallige symfonieorkesten JeugdOrkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest betreden het podium in het Voormalig Zendstation en spelen het dak eraf, net als het swingende Jong Metropole. Deze vaste Muziekzomerlocatie beleeft ook een primeur: de bijliggende Theaterloods biedt voor het eerst onderdak aan de Muziekzomer. De eclectische muziekvoorstelling Een Kersentuin en de komische familievoorstelling De Grote Pinguïn en Bananen Show (6+, maar leuk voor de hele familie!) worden hier voor u opgevoerd.

Het hoofdkwartier van het NJO, Theater Orpheus, wordt zeker niet overgeslagen. Hier kunt u young artist in residence Pieter van Loenen treffen in de dansvoorstelling Over Orpheus, waarin niet het gebouw, maar het verhaal van Orpheus en Eurydice centraal staat. Ook kunt u een kijkje achter de schermen nemen bij de openbare repetities van Jong Metropole en het complete Nationaal Jeugd Orkest. Aansluitend wordt er nagepraat tijdens de altijd gezellige Muziekzomercafés. De betoverende familievoorstelling Assepoester wordt op een leuke manier tot leven gebracht in de schouwburg. Ook kunnen de kinderen verkleed als prins of prinses komen en verschillende muziekinstrumenten ontdekken en uitproberen. Als vanouds sluit de Muziekzomer af met het slotconcert in Orpheus: het Nationaal Jeugd Orkest speelt Beethoven en Strauss onder leiding van Antony Hermus.

www.muziekzomer.nl

Meer berichten

Shopbox