Kom naar de StadsOase en kijk kunst vanuit je luie strandstoel!

Apeldoorn - Wie zegt dat kunst kijken inspannend is? Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR) en CODA Museum bewijzen het tegendeel: Kunst kijken vanuit je luie strandstoel is een audiotour die letterlijk in een strandstoel op het Van Reekumplein te beluisteren is.

In het kader van StadsOase hebben CODA en KOR ook dit jaar weer de krachten gebundeld. Het resultaat is een audiotour die op je smartphone (met koptelefoon) te beluisteren is en waarmee je op een ontspannen manier meer te weten komt over de beelden op het Van Reekumplein, het plein tussen CODA en Gigant. Op deze locatie heeft in de maanden juli en augustus iedere zondag StadsOase plaats, een intiem zomerfestival in hartje Apeldoorn.

De kunstwerken die op het Van Reekumplein staan, variëren van figuratief tot abstract maar zijn stuk voor stuk het bekeken waard. Luister heerlijk onderuit gezakt in je luie strandstoel naar dat wat over deze beelden te vertellen is; beelden waar je misschien anders zonder omkijken langs gelopen zou zijn! Wie geen smartphone heeft, kan een MP3-speler lenen bij één van de medewerkers van KOR; zij hebben ook koptelefoons te leen.

Iedere zondag tijdens StadsOase is KOR op het Van Reekumplein aanwezig om je te helpen of eventuele vragen te beantwoorden. Vanaf 22 juli nemen dansers je met hun passende performance graag mee naar buiten, naar de strandstoelen en naar kunst in de openbare ruimte!

StadsOase
Ook dit jaar kun je in de maanden juli en augustus iedere zondag op het Van Reekumplein terecht voor muziek, kunst, workshops, eten en drinken. Meer over de (muzikale) programmering is te vinden op www.gigant.nl; de toegang is gratis!

Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR)
KOR brengt kunst in de openbare ruimte onder de aandacht. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en/of staan verspreid in Apeldoorn. De meeste worden vaak onopgemerkt voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Mensen gaan naar musea om kunst te bekijken, maar zien vaak niet de kunst die in 'hun achtertuin' tentoongesteld staat. KOR brengt deze kunst in beeld waarbij zowel de sociale als educatieve aspecten van kunst belicht worden maar ook de omgeving en haar historie. Gerealiseerd zijn: audiotours, rondleidingen met gidsen, rappende museumgidsen en gebrouwen bier voor een vergeten kunstwerk.

Meer berichten