Foto: Natuurmonumenten - Janko van Beek

Waterbeestjes zoeken in natuurgebied

Apeldoorn - Kom in de vakantie waterbeestjes zoeken het natuurgebied Weteringse Broek, tussen Apeldoorn en Teuge. Bekijk samen met de boswachter de onderwaterwereld van Het Hul op maandag 16 juli om 13.30 uur. Met schepnet, loeppotjes en zoekkaarten ga je twee uur op zoek naar kikkervisjes en andere waterdiertjes. En voor wie durft, bij heerlijk weer lekker met je blote voetjes in het water. De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een ouder of volwassene.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 4- per persoon, niet-leden € 7,- Aanmelding vooraf is verplicht. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/weteringse-broek of bij de Ledenservice van Natuurmonumenten T (035) 655 99 55.

Waterdiertjes onderzoeken
Samen met boswachter bekijk je de mooie plekken. Je ontdekt waar de meeste diertjes zich schuilhouden en wat er zoal in het water leeft. Met allerlei onderzoeksmaterialen bekijk je het waterleven van dichtbij. De boswachter kan je precies vertellen hoe de diertjes leven en wat dat zegt over de kwaliteit van het water.

Meer berichten