Foto:

CODA Taalhuis reikt certificaten uit aan geslaagde Taalhuis Vrijwilligers

Apeldoorn - Veertien van de zeventien geslaagde deelnemers aan de training Taalhuis Vrijwilliger namen onlangs hun certificaat in ontvangst. Met dit certificaat gaan ze aan de slag als taalmaatje, taalcoach of voorlezer-aan-huis binnen CODA Taalhuis of bij één van de andere taalaanbieders in Apeldoorn. In totaal zijn nu 90 vrijwilligers door CODA Taalhuis getraind en gecertificeerd.

De gecertificeerde vrijwilligers zijn of gaan in en om Apeldoorn aan de slag als taalcoach, taalmaatje, begeleider bij een leesclub of als voorlezer-aan-huis. Hierbij worden ze zowel ingezet bij één van de vele activiteiten van CODA Taalhuis als bij een van de overige taalaanbieders in Apeldoorn. Zo zijn ze bijvoorbeeld in CODA aanwezig bij het Zomer Taalcafé dat vooral bedoeld is voor iedereen die Nederlands als tweede taal heeft en dit beter wil (leren) spreken en verstaan. Het Zomer Taalcafé heeft van 16 juli tot en met 23 augustus elke maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur plaats in CODA Centrale Bibliotheek.

Veertien van de zeventien geslaagde deelnemers aan de training Taalhuis Vrijwilliger namen op 19 juni hun certificaat in ontvangst; de overige drie zijn met vakantie en krijgen het certificaat op een later moment uitgereikt.

Ook vrijwilliger worden bij CODA Taalhuis of meer weten over de activiteiten? Kijk voor informatie of contactgegevens op coda-apeldoorn.nl/taalhuis.

Meer berichten