Organisatoren van de Veluwsche Oldtimer Club, v.l.n.r. Jan Helmendach en Klaas Hofland van Cars & Compagny, Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events. De Veluwsche Oldtimer Club is voor auto's van 25 jaar (youngtimers) en ouder. (foto: Liselotte Schippers)
Organisatoren van de Veluwsche Oldtimer Club, v.l.n.r. Jan Helmendach en Klaas Hofland van Cars & Compagny, Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events. De Veluwsche Oldtimer Club is voor auto's van 25 jaar (youngtimers) en ouder. (foto: Liselotte Schippers) (Foto: Liselotte Schippers)

Oprichting Veluwsche Oldtimer Club: fun en avontuur met de oldtimer

Apeldoorn - Klaas Hofland van Cars & Company rijdt zelf met Alfa Romeo's uit '68 en '77. "Toen hadden auto's nog echt karakter. Het geeft een kick om er mee te rijden. Je voelt dat je rijdt en je hoort de auto werken, wat altijd een beetje spannend en heel avontuurlijk blijft. Deze auto's behandel je met liefde en als een oude dame die in goede conditie moet blijven."

Door Liselotte Schippers

De statuten zijn bij de notaris gepasseerd, de 'Veluwse Oldtimer Club' is een feit. Jan-Peter Nijmeijers van Classic events, Jan Helmendach en Klaas Hofland van Cars & Company hebben de 'Veluwsche Oldtimer Club' opgericht. Jan en Klaas houden er van om plannen te maken en dingen te organiseren.

Al eerder ontstond het idee voor Cars & Company waarmee de heren een vaste ontmoetingsplek voor Oldtimer liefhebbers beogen op het Zwitsal terrein. "Er zijn merkenclubs, maar daarbij zitten de leden verspreid door het hele land. Bij deze vereniging kun je net als bij de landelijke Cars & Coffee meetings: auto's bewonderen, tegen elkaars banden trappen en koffie drinken. Maar dan bij wijze van spreken met je buurman met een oldtimer van een ander merk, op een vaste plek met mogelijkheden voor stalling en onderhoud. Daarbij wordt het een mooie centrale gelegenheid met de benodigde catering voor bijeenkomsten van verschillende clubs, vergaderingen, enzovoort. Maar het gaat vooral om de fun met elkaar."

Met Cars & Company liepen ze tegen de knelpunten aan wie de oldtimer liefhebbers zijn en waar ze wonen. In dit avontuur zochten en vonden ze aansluiting bij Jan-Peter Nijmeijers, die vanuit de Classic Events gedachte, ook graag de oldtimer liefhebbers uit de regio wil verenigen. "Apeldoorn heeft een lange geschiedenis op het gebied van auto's, met vroeger één van de grootste automarkten stammend uit 1932 en in 1942 de oprichting van de vroegere Autotechnische School. Vanwaar er ook nog veel autohandelaren en oldtimerliefhebbers te vinden zijn in Apeldoorn."

Het idee ontstond om een Oldtimers Vereniging op te richten. "Met de vereniging halen we de oldtimerbezitters uit de anonimiteit, er ontstaat een beter beeld van wie de Veluwsche Oldtimer bezitters zijn. Verenigd in een club kunnen er allerlei dingen georganiseerd worden voor diverse ritten, activiteiten en goede doelen." Zo zal 29 juni, bij het Concours d'Élégance Paleis het Loo van Classic Events de Veluwsche Oldtimer Club het evenement openen door met de klassiekers, het rijdend erfgoed, de burgermeester en wethouders op te halen bij het gemeentehuis. De club zal tijdens het evenement met een stand aanwezig zijn. De Veluwse Oldtimer Club is te vinden op Facebook en Instagram.

www.veluwscheoldtimerclub.nl

Meer berichten