Oproep om echt te luisteren: Nederland Geef Gehoor!

Apeldoorn - Vanaf 1 juni a.s. start de campagne Nederland Geef Gehoor!, waaronder in Apeldoorn Nederlanders lijken steeds slechter naar elkaar te luisteren. Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, stijgt flink. Er bellen en chatten steeds meer mensen die eenzaam zijn omdat ze zich niet gehoord en begrepen voelen. Sensoor en haar 1200 vrijwilligers, vraagt aandacht voor de waarde van écht luisteren naar elkaar. Een luisterend oor kan eenzaamheid verzachten en soms zelfs voorkomen.   

Onder ouderen is het probleem eenzaamheid zichtbaar groot. Onder jongeren is het een verborgen probleem dat door social media en prestatiedruk alleen maar toeneemt. Een pijnlijk contrast: jongeren en jongvolwassenen zitten vele uren per dag op hun telefoon, veel eenzame ouderen zitten te wachten op een luisterend oor. 

Daarom wordt op 1 juni a.s. een voorlichtings- en wervingscampagne gestart om beter te leren luisteren. Sensoor roept heel Nederland op om te helpen en het gesprek aan te gaan met mensen die dit nodig hebben: Nederland geef gehoor! Voor iedereen die gehoor wil geven is de Landelijke Spoedcursus Luisteren ontwikkeld waarin je ontdekt welk luistertalent je hebt. Deze spoedcursus is vanaf 31 mei te vinden via www.nederlandgeefgehoor.nl.  Daarnaast worden handzame tips geboden over hoe je vervolgens aan de slag kunt gaan om een betere luisteraar te worden.

Kijk voor meer informatie op www.sensoor.nl
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden