Pinksterkermis in Oosterhuizen

Oosterhuizen – Traditiegetrouw gaan de Oosterhuizenaren dit pinksterweekend weer een flink feestje bouwen, het is dan weer kermis. Het Oranje Comité Oosterhuizen heeft 18, 19 en 21 mei de planning vol staan met activiteiten voor jong en oud. Op de agenda staan kinderspelen, vogelschieten, volleybal, touwtrekken, oude motoren, tentfeest, ein Pinksterfest en de alom bekende rommelmarkt.

Het feest zal beginnen voor de kinderen van OBS Oosterhuizen op vrijdag 2 juni. Vanaf 8.30 is er een kinderfeest met het thema “Prinsen en Prinsessen”. De kinderen gaan in het bos een vossenjacht doen en ver verscheidene spelletjes op het kermisterrein. Daarna zal om 15.00 uur de kermis open gaan voor deze 145 leerlingen.

De vrijdagavond staat zoals vertrouwd in het teken van het vogelschieten. Ieder jaar is dat het evenement waar de mannen en vrouwen van Oosterhuizen gaan strijden om de felbegeerde titel van “Schutterskoning”. Om 18.30 kan iedereen zich aanmelden op het welbekende plekje achterin de Kattenkuule. Een half uur later zal het startschot worden gegeven door Ruben Brinkhuis, de schutterskoning van vorig jaar. De verwachting is dat er met een paar uur wel een beslissend schot wordt geschoten door de nieuwe koning of koningin. Om 20.30 al Stefan van Hunen zijn skills laten zien om iedereen in de stemming te krijgen met zijn Drive-inn show voor de huldiging van de nieuwe koning of koningin, dat wat later op de avond zal plaatsvinden.

De zaterdag ziet er sportief en stoer uit, met om 10.00 komen er verschillende klassieke motoren en tractoren bij ons . Om 13.00 uur het volleybaltoernooi dat niet alleen Oosterhuizen in zijn greep heeft, maar ook omliggende dorpen meesleept in zijn spel. Het touwtrekken zal om 15.00 uur weer een spektakel geven. Sterke mannen en vrouwen komen hier tezamen om te bepalen wie de meeste spieren in de benen heeft. In samenwerking met de lokale touwtrekclub, TTC Oosterhuizen, wordt dit evenement opgezet. Komt hier gerust naar kijken, of doe met een team mee, want iedereen mag meedoen, getraind of ongetraind. Er is namelijk 1 ding belangrijker dan winnen en dat is meedoen. Omstreeks de zaterdagavond staat in de boeken als de avond dat de Super Sundays en DJ Jeroen Gras zijn kunsten zal vertonen en er is een grote verloting.

Zondag wordt gezien al een rustdag, maar maandag 21 mei staan er weer vele mensen op de kraampjes klaar om u hun waren te laten zien. Vele bezoekers komen dit zien, van heinde en verre komen ze om de stands af te struinen op zoek naar dat ene dingetje. Om 9.00 uur start de verkoop. Vanaf 14.00 zal er groot feest zijn, want dan hebben we een Pinksterfest in petto, met pullen bier en schlagermuziek. Hier zal Wir Sind Spitze de tent op zijn kop zetten.

Meer berichten