Foto: Gerreke van den Bosch

Start campagne 'Glasvezel buitenaf' in Veluwe Oost

Apeldoorn - De campagne 'Glasvezel buitenaf' in deelgebied Veluwe Oost is gestart. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Voorst en een deel van Ede, Epe, Rheden, Rozendaal en Zutphen. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 13 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vijf informatieavonden georganiseerd.
In totaal gaat het om ongeveer 5100 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 13 juli door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.

Informatiebijeenkomsten
Afgelopen weekend is een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat gevallen. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. "Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen," vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

14 mei Ugchelen, Van der Valk Cantharel, van Golsteinlaan 20
15 mei Hall, Hallse kerk Ludgerus, Dorpsstraat 57
16 mei Twello, Kulturhus Jachtlust, Jachtlustplein 11
17 mei Beemte Broekland, Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25A
22 mei Klarenbeek, Het Boshuis, Kerkweg 2

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Overijssel en delen van Gelderland al succesvol afgerond. Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Meer berichten