Foto: Yani Pictures

Ruben Hein met Groundwork Rising tour naar Gigant

Wie is de Mol? winnaar Ruben Hein komt op 20 april naar Gigant! In februari kwam het derde studioalbum, Groundwork Rising, van de zanger en pianist uit en met deze plaat op zak doet hij de popzaal van de Apeldoornse poptempel aan. Singer-songwriter Marle Thomson verzorgt het voorprogramma. De deuren van de popzaal openen om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €17,50, Vrienden van Gigant betalen €15,00. Tickets zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn nieuwe album Groundwork Rising te bepalen, na het succes van EP ‘Dressed Up’ uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. Groundwork Rising is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano.

“Om bij de juiste ingrediënten voor een tekst te komen, moet je soms dieper graven dan je lief is.” aldus Ruben. “Maar op het moment dat je deuren in je hoofd durft te openen, waar je normaal gesproken liever ver vandaan blijft, ontstaat er wel ruimte en vrijheid om te schrijven. Taboes moeten er tijdens dat proces niet zijn, die blokkeren je. Hierdoor had ik de vrijheid om mezelf in alle eerlijkheid te bevragen: hoe ik de dingen zie, wat ik er mee doe of hoe ik er mee omga.” Vanuit deze basis legde hij het fundament van zijn nieuwe werk. “Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.”

Voorprogramma: Marle Thomson
Warm, edgy, kleurrijk, eigenzinnig en bovenal muzikaal: Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met haar muziek, waarin ruimte en tijd samensmelten tot een volkomen eigen universum vol beats, loops, keys, gitaar en zang. ‘Soulful Space Pop’, zo noemt Thomson het zelf. Met haar EP The Canopy in 2016 en de akoestische versie daarvan in 2017, speelt Marle Thomson zich in de kijker met opvallende optredens op o.a. Amsterdam Woods, de Uitmarkt, Amsterdam Fashion Week, Dutch Sustainable Fashion Week, Eurosonic Noorderslag, de Popronde en was ze live te zien bij De Wereld Draait Door. “Wat een betoverende stem.” - Mathijs van Nieuwkerk.

Meer berichten