Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

Apeldoorn - Via Europa Kinderhulp komen elke zomer ongeveer 1.000 kinderen naar Nederland voor een fijne vakantie. Deze kinderen kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie. Van 10 tot 18 dagen bij Nederlandse vakantieouders om hun vaak zorgelijke thuissituatie even te mogen vergeten. Er komen in de regio Gelderland kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.

Wilt u ook graag iets van betekenis doen voor een ander? Stel uw hart en huis open voor een vakantiekind. Europa Kinderhulp is op zoek naar vakantieouders, lieve mensen die een tijdelijk thuis willen zijn voor kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties. Geef een kind de vakantie van zijn of haar leven. Deze kinderen zijn blij met gezelligheid en aandacht. Gewoon meedraaien in uw gezin, dat is waar het om gaat. Ze gaan na het voorlezen, samen eten en buiten spelen met een nieuwe ervaring naar huis. Dat pakt niemand hen af. U kunt deze zomer veel betekenen voor een kind. Zonder u heeft dit kind geen vakantie.

Vakantieperiode:

Frankrijk: 17 juli tot en met 2 augustus
Oostenrijk: 16 juli tot en met 3 augustus
Nederland: 23 juli tot en met 1 augustus
Duitsland
- Berlijn: 16 juli tot en met 2 augustus
- Hannover: 23 juli tot en met 3 augustus
- Schneeberg/Delitzsch: 23 juli tot en met 10 augustus

Begeleiding tijdens de vakantie
Natuurlijk weten we bij Europa Kinderhulp dat het niet niks is om ruim twee weken een kind van een ander in huis te hebben. Daarom besteden we veel aandacht aan de voorbereiding en ook tijdens de verblijfsperiode staat u er niet alleen voor. Als het goed klikt: één van de doelstellingen van Europa Kinderhulp is dat vakantieouders het vakantiekind terug kunnen vragen. Er zijn vele voorbeelden van kinderen en gezinnen die jarenlang hun vakantie samen vieren en die ook, als ze volwassen zijn, contact met elkaar houden. Voor meer informatie kijkt u op: www.europakinderhulp.nl.

Meer berichten