Bierfestpullen rechtstreeks vanuit de tank gevuld

APELDOORN - Het Veluws Bierfest zal dit jaar zijn 4e editie beleven in de Zwitsalhallen in Apeldoorn op steenworp afstand van de Apeldoornse bierbrouwerij die het bier voor feest levert. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het Veluws Bierfest meerdere dagen gaan plaatsvinden wat druk legt op de bier bevoorrading. De organisatie is samen met de brouwerij in overleg gegaan om te kijken waar mogelijkheden liggen.

Er zit een stenigende lijn in de bezoekersaantallen van het Veluws Bierfest. Waar er in 2014 zo'n 800 bezoekers naar het event kwamen waren dit er, na een radiostilte in 2015, zo'n 1000 in 2016. Vorig jaar belevende het Bierfest een mega groei naar zo'n 1500 bezoekers. Beide editie waren uitverkocht en er kon geen mens meer bij. Tegen alle verwachtingen in schoot de teller tegen maximaal wat ook veel einde qua voorzieningen. Om lauw bier te voorkomen was voorkoelen (in de warme ruimte) een must. Echter was dit niet eenvoudig te realiseren en door gekoelde fusten tijdens het event aan te leveren werd het hoofdtuk 'lauw bier' gelukkig overgeslagen. Voor de editie 2018 moet dit allemaal anders.

"Samen met Brouwerij De Vlijt hebben wij gekeken naar de mogelijkheden en zijn tot een efficiënt plan gekomen wat het probleem voor altijd moet oplossen. Het Zwitsalterrein beschikt over meerdere leidingbruggen over de wegen van het terrein. Er wordt een Pythonleiding van 300 meter aangelegd rechtstreeks vanuit de brouwerij richting de Bierfest-hal. Deze Pythonleiding is gekoeld, gewapend en geïsoleerd waardoor bier met ca 6 graden de taps bereiken die op hun beurt het bier gemakkelijk naar 2 tot 3 graden terugkoelen.", aldus de organisatie van het Veluws Bierfest.

Installatie
De tijdelijke installatie heeft weinig voeten in de aarde omdat de faciliteiten reeds aanwezig zijn op de daken van de gebouwen; vroeger liepen daar ook al leidingen overheen. De installatie is wel prijzig maar een gerenommeerd Apeldoorns bedrijf ziet veel marketingwaarde in de klus en neemt deze voor kostprijs (en een paar pullen bier) aan. Daarnaast kan de leiding voor meerdere events op de Zwitsal worden gebruikt waardoor de investering relatief klein is.

Veluws Bierfest 2018
Als je er dit jaar bij wilt zijn moet je niet te lang wachten met het kopen van tickets. de editie op 5 okt. is reeds uitverkocht en voor de overige dagen loopt het al storm.
Voor meer informatie: www.veluws-bierfest.nl/tickets
 

Meer berichten