Madelief van Luijtelaar, 10 jaar, nam deel aan The Voice Kids 2018. Ze kwam door de Blind Auditions met een nummer uit de film Vaiana en koos voor coach Marco Borsato. Met het nummer 'Miracle' van Ilse de Lange, bij de battles, verliet ze The Voice Kids. (foto Liselotte Schippers)
Madelief van Luijtelaar, 10 jaar, nam deel aan The Voice Kids 2018. Ze kwam door de Blind Auditions met een nummer uit de film Vaiana en koos voor coach Marco Borsato. Met het nummer 'Miracle' van Ilse de Lange, bij de battles, verliet ze The Voice Kids. (foto Liselotte Schippers) (Foto: Liselotte Schippers)

'Miracle' Madelief bij The Voice Kids

Apeldoorn - Vier stoelen draaiden voor haar om bij de 'blind auditions' en Madelief koos voor zangcoach Marco Borsato die haar direct een jaar gratis zanglessen beloofde: ,,Ik vind dat je het aan je talent verplicht bent om zangles te nemen. Daar word je een hele hele goede zangeres van", aldus Marco Borsato.

Door Liselotte Schippers

Op 23 februari verscheen Madelief van Luijtelaar (10 jaar) uit Apeldoorn, op televisie bij de Voice Kids. Daaraan vooraf gingen spannende audities waarbij uiteindelijk uit duizenden kinderen er slechts 85 doorgingen. ,,Bij een overval op mijn school werd ik verrast dat ik door mocht naar de 'blind auditions'. Ik schrok heel erg, maar was superblij."

De moeder van Madelief, Babette Brinkcate, en zussen Roos en Anneloes zijn trots en steunen Madelief enorm. Roos oefende heel veel met Madelief en ze mocht door naar 'The Battles'. Met coach Marco en zijn zangcoaches bereidde Madelief zich voor op de wedstrijd in de ring samen met twee andere meiden. ,,Op televisie is het een wedstrijd, maar achter de schermen delen alle kinderen dezelfde passie en iedereen helpt elkaar."

Met het nummer 'Miracle' verliet Madelief de Voice Kids. Dit was even een teleurstelling, maar ze is zeker van plan om nog een keer mee te doen. ,,Het is superleuk dat ik dit mee mocht maken. Dat het geen droom is, maar helemaal echt! Ik heb zo veel geleerd. Geleerd om er van te genieten en in het zingen ben ik in korte tijd veel verder gekomen. Ik wil zo graag beroemd zijn, omdat ik een voorbeeld wil zijn in het geven van liefde aan iedereen. Ik wil op grote podia optreden en veel fans blij maken. Daarom zal ik door blijven gaan."

Voor Madelief is haar week niet snel vol genoeg. Het liefst zou ze ook turnen. Daar steekt moeder Babette wel een stokje voor: ,,Het is een vol programma met 10 uur dansles in de week bij Lucia Marthas na schooltijd en nu ook de zanglessen van Babette Labeij. Maar ik vind het belangrijk dat de kinderen iets doen waar ze blij van worden. Madelief is opgebloeid met haar drukke zang en dansprogramma. Daardoor gaat het zelfs beter op school."

Eerder speelde Madelief in de musical 'The Sound of Music' en 'Dolfje weerwolfje'. Na dit avontuur is Madelief weer een stapje dichter bij beroemd zijn: ,,Elke dag krijg ik wel 1000 berichtjes via social media en ik heb nu ineens 7000 volgers op Instagram. Ik ben er druk mee om alles te beantwoorden, gelukkig helpt Roos me hierbij." Binnenkort zullen we meer van Madelief zien bij een nieuw zangprogramma van SBS6 en de opnames voor de film 'Julia' zijn net afgerond. Eigenlijk vindt ze alles geweldig om te doen, maar de Voice Kids was wel een heel spannend avontuur.

Meer berichten