Norman Jansen / Minister van Defensie
Norman Jansen / Minister van Defensie (Foto: Diaan Jansen)

Apeldoornse schrijver ontmoet minister

Apeldoorn - Afgelopen donderdag heeft de Apeldoornse schrijver Norman Jansen het eerste exemplaar van zijn boek kunnen aanbieden aan de Minister van Defensie. Norman Jansen, werkzaam bij de Konkijklijke Marechaussee debuteert met zijn boek 'De stilte van het water' welk deze maand is verschenen.

Centraal staat het thema mensenhandel, het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch. Het verhaal volgt het leven van een jonge moeder, die na de allesverwoestende aarbeving van 2010 het eiland Haiti verlaat op zoek naar een beter leven voor haar gezin. Onderweg komt ze in handen van mensensmokkelaars en wordt uitgebuit, vernederd en moet haast onmogelijke keuzes maken om te overleven. Een helaas nog steeds actueel onderwerp, maar middels dit boek krijgt de lezer meer inzichten in de slachtoffers maar ook de daders van dergelijke misstanden.                                                                                                

Norman Jansen is werkzaam voor de Koninklijke Marechaussee, en is een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met zijn gezin heeft hij langere tijd in het Caribisch gebied gewoond, waar hij vooral werkzaam is geweest binnen het domein justitie en opsporing. Inmiddels is hij terug in Nederland en heeft hij zich toegelegd op het schrijven van non-fictie. Vooral de ervaringen van het werken onder bijzondere en zware omstandigheden, maar ook het leven met verschillende culturen in diverse landen, gebruikt hij als bron voor zijn boeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden