Voorstelling bij tentoonstelling Caroline Broadhead in CODA Museum Apeldoorn

Apeldoorn - Zangdocent Ellen Pieterse presenteert met vier studenten van het conservatorium van ArtEZ in Arnhem de voorstelling Afstand en Nabijheid.

Deze voorstelling is geïnspireerd op de tentoonstelling van Caroline Broadhead in CODA Museum Apeldoorn en verklankt de ontwikkeling die de kunstenaar doorgemaakt heeft. Afstand en Nabijheid is opgebouwd uit een aantal scenes en een improvisatie. CODA directeur Carin Reinders verzorgt een introductie op de tentoonstelling.

De ontwikkeling van Broadheads kunstenaarschap kan omschreven worden als een reis van het lichaam vandaan. Opgeleid als edelsmid maakte ze aanvankelijk sieraden die contact en interactie met het lichaam aangaan. Deze sieraden transformeerden al snel in grotere objecten die delen van het lichaam bedekken en beweging en interactie als onderwerp hebben. Haar samenwerking met dansers leidde tot ontwerpen in dansuitvoeringen. Thema's in de daaropvolgende werken zijn schaduwen, weerspiegelingen en de ongrijpbare reikwijdte van een persoon. De tentoonstelling in CODA Museum laat werk zien uit de afgelopen vier decennia en geeft een beeld van Broadheads ontwikkeling. 

Afstand en Nabijheid wordt verzorgt door Jonathan Baan, Ellen Havenaar, Britt van Tooren en Jesse van der Wel, alle vier derdejaars studenten van het conservatorium van ArtEZ. De voorstelling is een collage van scenes waarbij (aan)raken en (aan)geraakt worden de rode draad vormen. Bij een aantal werken zullen zij een vocale improvisatie ten gehore brengen. De studenten worden begeleid door hun zangdocent Ellen Pieterse.

Datum en tijd: zaterdag 31 maart, aanvang 16.00 uur
Kosten: CODA leden, CODA MuseumVrienden en Museumkaarthouders profiteren van gratis entree. Zij betalen daarnaast 7,50 euro voor de het concert. Niet in het bezit van een CODA pas of Museumkaart? Dan betaalt men tien euro museumentree en 7,50 euro voor het concert.
 

Meer berichten

Shopbox