Foto: Jantine de Waard

Kleinste hulphond Happy genomineerd voor Mooiste Hond van Nederland

Apeldoorn - Happy (7 jaar) is officieel Nederlands kleinste ADL-hulphond. Maar met haar 6 kg doet ze niet onder voor haar grote collega's. Met hier en daar een aanpassing, zoals verlaagde lichtknopjes en lange touwtjes aan de deurklinken, kan ze alles wat een grote hulphond ook kan. Zo helpt ze haar baasje Jantine (27 jaar) in Apeldoorn dagelijks met aan- en uitkleden, het bedienen van licht- en liftknopjes, het openen en sluiten van deuren, kastjes en laatjes, en het oprapen van dingen die per ongeluk zijn gevallen. Daarnaast is Happy continu alert, en op die manier kan ze van tevoren signaleren wanneer haar baasje een astma-aanval of een wegraking krijgt.

Inmiddels is Happy genomineerd voor de verkiezing van de 'Mooiste Hond van Nederland'. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Farm Food en Animal Event. In de eerste fase van de verkiezing moeten de baasjes voor hun honden zoveel mogelijk stemmen verzamelen via de website. Naar aanleiding hiervan wordt een gemeente- of provinciewinnaar gekozen, die in de finale op 6 mei voor een jury verschijnen, die bepaalt welke hond daadwerkelijk de mooiste van Nederland is. Jantine heeft Happy opgegeven zodra ze van de verkiezing hoorde. "Natuurlijk is iedere hond de mooiste in de ogen van zijn baasje," vertelt ze. "Maar naast het feit dat Happy met haar formaat zo'n goede hulphond kan zijn, is ze natuurlijk ook gewoon ontzettend schattig om te zien. Ook kan ze erg mooi poseren voor foto's. Maar het feit dat ze 24/7 voor mij klaar staat, maakt haar de mooiste hond, meer nog dan haar knappe koppie."

Om te zorgen dat Happy een groot aantal stemmen verzamelt, besloot Jantine zoveel mogelijk publiciteit te geven aan het feit dat ze aan deze verkiezing meedoen. Zo deed ze al veel promotie via sociale kanalen als Instagram en Facebook. Met name op Happy's eigen pagina op Facebook (www.facebook.com/happyservicedog) is al veel bekendheid gegeven, en ook al een flink aantal stemmen behaald. Ook schreef Jantine berichten naar lokale kranten, en deelde ze flyers uit bij winkelcentra.

Stemmen kan tot en met 13 april via www.mooistehond.nl

Meer berichten

Shopbox