Carola Koldenhof en Rosita Meyer van Buurthuis Maasstraat (midden) en Marloes Pen van Stichting Present (links) en de heren van de Lionsclub op 10 maart aan de slag voor stichting NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Carola Koldenhof en Rosita Meyer van Buurthuis Maasstraat (midden) en Marloes Pen van Stichting Present (links) en de heren van de Lionsclub op 10 maart aan de slag voor stichting NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. (Foto: Liselotte Schippers)

Buurthuis Maasstraat in nieuw jasje

Apeldoorn -,,We zijn druk met veel dingen in ons eigen kringetje. We willen ook helpen buiten deze kring, waar het misschien wat minder mooi is dan in onze eigen kring. Dat is een kwestie van prioriteiten stellen."

Door Liselotte Schippers

Sinds 2010 brengt NLDoet, georganiseerd door het Oranjefonds vele vrijwilligers op de been. In Apeldoorn bemiddelde Stichting Present voor de Lionsclub voor de vijfde keer om de handen uit de mouwen te steken. ,,We vragen vrijwilligers altijd wat ze willen doen en daar zoeken we een goede plek bij. Daarbij willen we dat de hulp op de goede plek terecht komt. Het is heel mooi dat er met NLdoet zoveel aandacht aan wordt geschonken met het bijbehorende beschikbare budget."


Make-over
Dit jaar organiseerde Kees Robers van de Lions, samen met Stichting Present om Buurthuis Maasstraat een make-over te geven. ,,Het buurthuis wordt gerund door vrijwilligers en werkt vrijwel zonder subsidies. Na een moeilijke periode zijn we toe aan vernieuwing. Alles stamt uit de jaren '80. We hebben een nieuw bestuur en het programma wordt vernieuwd. Daar past een frisse nieuwe uitstraling bij, waar geen budget voor was. Nu worden we weer gezien."


Veel tijd
Carola Koldenhof en Rosita Meyer van het bestuur Stichting Buurthuis Maasstraat stoppen samen met nog vele andere vrijwilligers veel tijd in het buurthuis. ,,Iedereen heeft zijn eigen taken en doet wat hij kan, in de avonden en in het weekend. Dat kost tijd, maar het geeft ook veel energie. Het Buurthuis is een prachtige plek om verbindingen tot stand te laten komen. Zonder het werk wat vandaag gedaan wordt door de mannen van de Lions en sponsoring van bijvoorbeeld Jumbo, hadden we dit nooit kunnen bereiken." Met bijna de gehele Lionsclub traden zij om 9.30 uur aan en werken door tot het klaar is. "Ons motto is 'we serve'. Wij dienen. Daarnaast bereiken we ons doel om als club met elkaar te verbinden. Een samenhorigheidsgevoel."

Meer berichten

Shopbox