Foto: Thinkstock

Ruim 6.100 inwoners maken gebruik van collectieve zorgverzekering van gemeente

Deventer - Sinds 2015 heeft gemeente Apeldoorn bij Menzis een goede en betaalbare collectieve zorgverzekering geregeld. De zorgverzekering is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten.

Steeds meer inwoners maken gebruik van het aanbod van de gemeente. Elk jaar groeit het aantal nieuwe verzekerden. Op dit moment hebben 6.195 inwoners een collectieve zorgverzekering van de gemeente. In 2017 zijn 550 inwoners overgestapt. In 2018 zijn opnieuw 590 inwoners overgestapt. De gemeente organiseert ieder jaar in de maand december inloopspreekuren die goed bezocht worden. Daar kunnen inwoners terecht voor vragen en hulp bij het kiezen van het pakket. 

Verzekeringspakket op maat
De verzekering heeft een gevarieerd aanbod met verschillende pakketten. Inwoners kiezen het pakket dat het beste bij hun situatie en zorgvraag past. De premie verschilt per pakket en per inkomensgroep. De premies zijn goedkoper door de korting van Menzis en de bijdrage van de gemeente. Hoe lager het inkomen, hoe meer de gemeente bijdraagt aan de premie. Een ander voordeel is dat het eigen risico mee te verzekeren is. 

Veel meer dan een zorgverzekering
Sporten, bewegen en sociale contacten zijn een goede optelsom voor een betere gezondheid. De zorgverzekering van Menzis geeft kwetsbare inwoners van Apeldoorn de kans om hun gezondheid te verbeteren. Daarom is in samenwerking met de gemeente een beweegaanbod opgezet. Ruim 165 inwoners maken hiervan gebruik op verschillende locaties in de stad om te sporten, maar ook om andere mensen te ontmoeten. 

Meer berichten