Nieuwste leeshulpmiddelen bij Koninklijke Visio in Apeldoorn

Apeldoorn - Zijn de letters in de krant niet meer te onderscheiden? Gaat de ondertiteling van de tv te snel? Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren.

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert in samenwerking met een viertal leveranciers in Apeldoorn op woensdag 21 februari 2018 van 10:00 tot 14:00 uur een inloopdag over het thema Lezen, waarbij u kennis kunt maken met de nieuwste leeshulpmiddelen en –technologieën.

Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de inloopdag thema Lezen van Visio in Apeldoorn. Low Vision Totaal, Babbage, Iris Huys en Solutions Radio tonen bekende en minder bekende leeshulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan loepen, extra verlichting maar bijvoorbeeld ook aan de bril die kan voorlezen, de webbox 3 een apparaat dat de ondertiteling van de televisie kan voorlezen of een app voor op uw smartphone die beiden kan.

Ook is het mogelijk om een indruk te krijgen van het onderzoek dat Visio houdt om tot een voor u passend leeshulpmiddel te komen. Kom ontdekken wat de beste oplossing is voor uw leesprobleem. De inloopdag is van 10:00 tot 14:00 uur. De entree is gratis. U hoeft zich niet aan te melden. Er is een deskundige beschikbaar die ook vragen over andere gebieden dan het thema lezen kan beantwoorden. Er is op deze dag geen tijd voor een uitgebreid oogonderzoek, we tonen u de mogelijkheden.
Visio Apeldoorn, Waldeck-Pyrmontstraat 31, Gebouw Sigma, 7315 JH Apeldoorn.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Meer berichten