Minister Slob bezoekt PCBO De Diamant Het Rooster

APELDOORN – Maandagochtend 5 februari bracht dhr. Slob, minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs, een bezoek aan PCBO-school De Diamant Het Rooster. Hij sprak met leraren en leerlingen over het onderwijs en de uitdagingen die er zijn. 

De dag startte gewoon op de school, maar de kinderen hoorden snel in het lokaal dat het geen gewone dag zou worden. Tijdens een rondleiding in school sprak hij leerkrachten en leerlingen. Zij vertelden waar ze mee bezig waren en hoe zij de school ervaren. Na een rondleiding door de school, sprak de minister met leerkrachten over werkdruk, talentinzet en -ontwikkeling van henzelf en het lerarentekort. De minister gaf aan dat hij de school in harmonie vond en de gedrevenheid zeer zichtbaar was.
De Diamant Het Rooster in Zuidbroek kent twee onderwijsconcepten, namelijk ErvaringsGericht Onderwijs (EGO) en ProgrammaGericht Onderwijs (PGO). Kinderen volgen hier het onderwijs dat bij hen past. Dit vraagt voor leerkrachten wat anders dan klassikaal lesgeven. De school kijkt dan ook naar de talenten van de leerkrachten en zet die in voor het onderwijs. Zo worden taken opgesplitst, wordt er samengewerkt in ateliers en is er samenwerking vanuit ieders expertise. Dit levert veel plezier op bij de leerkrachten. Ondanks deze manier van werken ervaart ook deze school de gevolgen van het lerarentekort. PCBO Apeldoorn is erg trots dat zij de minister mochten ontvangen en rondleiden. PCBO De Diamant Het Rooster is één van de 27 basisscholen van PCBO Apeldoorn. De scholen bevinden zich allemaal in Apeldoorn en omgeving. 

Meer berichten