Foto: Tim Pardijs

Inbraakcijfers Gelderland 2017 bekend: Veel inbraken in Apeldoorn

Apeldoorn - In Gelderland is in 2017 het vaakst ingebroken in Rozendaal. Inwoners van Hattem kampten met de minste woninginbraken. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Gemiddeld hadden Gelderlanders te maken met 2,6 inbraken per 1.000 inwoners. Dit aantal ligt net onder dan het landelijk gemiddelde van 2,8. In Apeldoorn lag het Inbraakcijfer met 2,8, gelijk aan het landelijk gemiddelde en boven het provinciale gemiddelde.
 
De meeste woninginbraken vonden plaats in Rozendaal. Per 1.000 inwoners waren hier gemiddeld 6,6 personen de dupe van een woninginbraak. Rozendaal wordt gevolgd door Zaltbommel, waar per 1.000 inwoners bij 4,2 personen slachtoffer waren van een woninginbraak. Rheden bekleedt de derde plaats in het klassement. In Rheden worden er per 1.000 inwoners 4 inbraken gepleegd.
 
De minste woninginbraken vonden plaats in Hattem. Hier werden gemiddeld 1,16 inbraken gepleegd. De een-na veiligste gemeente qua woninginbraken is Oldebroek, waar gemiddeld 1,2 woninginbraken worden gepleegd. Oldebroek wordt gevolgd door Druten, waar er per 1.000 inwoners gemiddeld 1,25 inbraken werden gerapporteerd. 
 
Inbrekers hebben verschillende mogelijkheden om een woning te betreden. De meeste inbrekers doen dit via de achterdeur (36%). Naast de achterdeur komen inbrekers ook vaak via de voordeur binnen (21%) en via een raam op de benedenverdieping (23%).
 
Bekijk het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips op: https://www.beslist.nl/info/inbraak.html
 

Meer berichten