De film WILD, bonte families op de Veluwe draait vanaf 1 februari in bioscopen. (foto: Hans Drijer)
De film WILD, bonte families op de Veluwe draait vanaf 1 februari in bioscopen. (foto: Hans Drijer) (Foto: Hans Drijer)

Wedstrijd: wie maakt de allermooiste wildfoto?

Apeldoorn - Een fotowedstrijd waarin het wild op de Veluwe een hoofdrol heeft: dat is Wild Nieuwsgierig. Iedereen kan tot uiterlijk 31 maart 2018 zijn of haar mooiste foto inzenden.

Op 12 april wordt de winnaar bekendgemaakt. De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad en Apeldoorn Marketing, de citymarketingorganisatie van Apeldoorn zijn initiatiefnemers van deze wedstrijd.

De film WILD, bonte families op de Veluwe draait vanaf 1 februari in bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van filmmaker Luc Enting. Hij bracht ruim twee jaar lang vele uren in tentjes en hutjes op de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen. De hoofdrolspelers in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe deze dieren door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

Iedereen kan zijn of haar mooiste wildfoto uploaden via de website apeldoornfotostad.nl/wild. De jury bestaat uit onder anderen uit natuurfotograaf Jan Vermeer, Hans Hogenbirk van IVN Apeldoorn, Jeffrey de Grijs en Ilse Harmelink. De nummer 1 van de actie mag op safari, inclusief overnachting en een wilddiner bij Charme Hotel Hoog Soeren. Voor de nummers 2 en 3 zijn ook leuke prijzen te winnen.

Meer berichten