Lezing: Biodiversiteit en natuurlijk bodemmanagement

Apeldoorn - Hoe zorg ik dat mijn weide gezond blijft? Waarom smaken biologisch geteelde groenten beter? En hoe kan ik mee helpen om bijen en insecten te behouden?

Deelnemers ontdekken er alles over tijdens de lezing: Biodiversiteit en natuurlijk bodemmanagement! Op dinsdag 6 februari 2018 organiseert Vergaderlocatie Bij Barkey een lezing, waarbij Ron Hofman van Bio-Ron de deelnemers van alles leert over biodiversiteit en hoe je hieraan bij kunt dragen met je tuin, moestuin of (paarden)weide. Dat je met bewuste keuzes en kleine aanpassingen een belangrijke bijdrage kunt leveren en welke voordelen dit voor mens en natuur heeft, blijkt al snel tijdens deze interactieve lezing.

Of het nu in de achtertuin is, of op een aantal hectares grasland, overal vinden natuurlijke bodemprocessen plaats. Zo wordt blad gecomposteerd in de bodem tot voedingstoffen (humusopbouw), waardoor planten gezond kunnen groeien. Hoe mooi is het om sámen met deze natuurlijk processen te werken, in plaats van de bodem uit te putten of uit balans te brengen door gebruik van verkeerde (mest)stoffen?

Ron laat zien hoe je, met behulp van natuurlijke stoffen zoals lavameel of effectieve micro-organismen, de bodem kunt laten regenereren (herstellen). Zo draag je bij aan biodiversiteit en het in stand houden van bijvoorbeeld bijen en insecten. Daarbij gedijen planten ook veel beter op een gezonde bodem. Zo hebben groenten meer smaak en meer voedingswaarden en datzelfde geldt voor ingezaaide grassen en kruiden voor dieren. Dat dit bijdraagt aan het welzijn van mens en dier die hier op leven en er van eten speekt voor zich. Tijdens de lezing is ruimschoots tijd ingepland voor het delen van ideeën en het stellen van vragen. Na afloop van de lezing gaan de deelnemers naar huis met een goed gevulde goodiebag!

Ron Hofman is eigenaar van Bio-Ron, een bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische voeding voor dieren, biologische zaden en duurzame meststoffen. Daarnaast adviseert hij particulieren en bedrijven over diergezondheid, bodemregeneratie en duurzaam verbouwen.

Deze lezing wordt georganiseerd door vergaderlocatie Bij Barkey te Apeldoorn en is onderdeel van een aantal lezingen in het winterseizoen 2017/2018. De lezing van Bio-Ron is een vervolg op de lezing 'Eetbare planten voor paarden' door Sietske Metz van kwekerij Paard en Plant.

Waar: Apeldoorn (Vergaderlocatie Bij Barkey, Eendrachtstraat 31, 7335 CD Apeldoorn)
Wanneer:  dinsdag 6 februari, 19:15-21:30 (start lezing om 19:30 uur)
Kosten: 15 euro per persoon (incl. koffie/thee met wat lekkers, lezing en een goodiebag)
Tickets: Uitsluitend verkrijgbaar via www.bijbarkey.nl (er is beperkt plaats)

Meer berichten