Aventus studenten trekken met Nepalese wezen de Himalaya in

Apeldoorn - ,,Het wordt een onwijs gave ervaring." Emma Sterk (20) ziet het helemaal zitten, haar reis met nog zeventien klasgenoten naar Nepal. Het duurt nog wel even voor het zover is. Eerst de veiling op woensdag 24 januari in het Stadcafé van Apeldoorn en dan de veertiendaagse reis naar Nepal in april van dat jaar, maar druk zijn ze wel, de drie studenten van Aventus Apeldoorn, Emma, Xyntha Mijenaar (23) en Ilja de Beer (19).

Voor het eindproject van hun opleiding Medewerker maatschappelijke zorg nemen de studenten deel aan een Quest Trek met Nepalese weesjongeren onder leiding van Mountain Child Care.
Om de forse som van 2400 euro bij elkaar te krijgen organiseren ze een veiling. Iedereen is welkom op de veiling, de veiling is op 24 januari in het stadscafé in Apeldoorn en begint om 19:00. Het adres is: Nieuwstraat 295, 7311 BP Apeldoorn. ,,Het geld dat we ophalen is voor mijn reis, de coaching en begeleiding die de weesjongeren ontvangen."

Op pad met weeskinderen
Mountain Child Care is een organisatie die weesjongeren, die op straat of in opvangtehuizen leven, zicht geven op een beter toekomstbeeld. Dit doen zij door middel van de Quest Trek. Tijdens deze tocht door de Himalaya leren de jongeren door opdrachten en coaching hun talenten en kwaliteiten te ontdekken. Hierop volgend krijgen zij drie jaar begeleiding bij het vinden van een passende baan en/of scholing.

Emma: ,,Deze tocht zullen wij samen met de weesjongeren gaan lopen opzoek naar onszelf en het beste in elkaar. Daarnaast zullen wij in Kathmandu kennis maken met de gehandicaptenzorg in Nepal en op bezoek gaan bij verzorgingstehuizen."

Voor meer informatie zie www.MountainChildCare.org

Meer berichten