Ontmoet graficus Cees Andriessen

Apeldoorn - Op woensdag 7 februari 2018 spreekt kunstenaar Cees Andriessen in het ACEC-gebouw in de Roggestraatg 44 in Apeldoorn over zijn werk en zijn drijfveren. De avond is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. De organisator is OKW Apeldoorn, de vereniging voor Onderwijs Kuns en Wetenschappen die maandelijks in het ACEC -gebouw een café avond organiseert rond specifieke thema's.

Het is een informele avond waar veel gelegenheid is tot gesprek en discussie. Andriessen zal een antal recente publicaties en werken tonen. Deze zullen ook te koop zijn.

Andriessen (1940) woont en werkt in Apeldoorn en is opgeleid aan de Kunstacademie in Arnhem. Werk van hem is opgenomen in de collecties van onder meer het Coda en Rijksmuseum en Stedelijk Museum in Amsterdam. Zijn werk is vele malen onderscheiden en sinds 1965 heeft hij rond de 140 solo-tentoonstellingen gehad, zoals in het Coda Museum en diverse duitse musea. In maart zal hij deelnemen aan een tentoonstelling in het ACEC-gebouw. Bijzonder is dat Andriessen graag samenwerkt met dichters en musici, zoals met Anna Enquist, Cees Nooteboom en de componist Daan Manneke.

Andriessen maakt linoleumsnedes en houtsnedes op papier die reiken tot ver buiten de tradiotionele beeldpatronen. Ze laten zich niet eenvoudig omschrijven. Ze roepen veeleer een bijzondere sfeer op en onbestemde gevoelens. Ze vergen ee open en associërende benadering. Andriessen maakt gebruik van ongewone kleurmengingen en vormen. Deze nodigen de kijker uit de vaak raadselachtige motieven te onderzoeken en in het eigen hoofd te ordenen.

Meer berichten