In het Mheenpark komen zo'n 15 à 20 obstakels zoals een apenhang, bandenmuur, koorddanser en dwarsligger. ,,Het parcours is niet alleen voor fitte mensen en sporters, maar voor iedereen en voor alle leeftijden." (foto Liselotte Schippers)
In het Mheenpark komen zo'n 15 à 20 obstakels zoals een apenhang, bandenmuur, koorddanser en dwarsligger. ,,Het parcours is niet alleen voor fitte mensen en sporters, maar voor iedereen en voor alle leeftijden." (foto Liselotte Schippers) (Foto: Liselotte Schippers)

Lekker apenkooien in het Mheenpark

Apeldoorn - Voor het trainen klimt Dave van de Brink behendig in een boom om een touw op te hangen. Maar hoe mooi is het, dat er straks allemaal vaste toestellen in het Mheenpark zijn. Sinds vorig jaar is Dave, met inmiddels de Stichting Obstacle Parcours Mheenpark, bezig om zijn plannen voor een Obstacle Parcours werkelijkheid te laten worden. Voorjaar 2018 gaat het er komen!

Door Liselotte Schippers

Van te voren wist Dave niet wat hem te wachten stond. ,,Voor een leek is het lastig om alles voor elkaar te krijgen. Alles gaat over verschillende schijven en het is allemaal zo onduidelijk hoe de regels zijn om iets voor elkaar te krijgen. Naast mijn fulltime baan had ik weinig vrije tijd over. Maar als ik ergens voor ga, dan doe ik het goed."

Als een kind
Dit wordt in het voorjaar beloond. Een Obstacle Parcours is een hardlooproute waarbij je onderweg allerlei obstakels tegenkomt. ,,Bij een Obstacle Parcours leer je je grenzen kennen en verleggen. Je gebruikt al je spieren, terwijl je allemaal leuke dingen doet, lekker in de buitenlucht. Je voelt je als een kind als je kunt hangen en springen. Iedereen hield vroeger toch al van apenkooien?"

In het Mheenpark komen zo'n 15 à 20 obstakels zoals een apenhang, bandenmuur, koorddanser en dwarsligger. ,,Het park is een mooie centrale locatie om mensen bij elkaar te brengen. Verschillende scholen en de scouting kunnen gebruik maken van het parcours. Ouders die hier komen met hun kinderen kunnen er samen trainen."

Jong en oud
Er zijn allerlei plannen. Dave denkt er over om bootcampers te instrueren over de technieken die nodig zijn voor het parcours en mensen trainingen te geven. ,,Het parcours is niet alleen voor fitte mensen en sporters, maar voor iedereen en voor alle leeftijden. De beheerder van het park houdt toezicht. De bomen en de natuur mogen uiteraard niet beschadigd worden en het parcours komt op lege stukken park."

Naast de bijdrage van de provincie en verschillende bijdragen van de gemeente, is er nog een flink bedrag nodig om alle toestellen voor de veiligheid te laten keuren. Om alle toestellen te plaatsen zijn er dus nog steeds donaties nodig. Met een crowdfunding actie hoopt Stichting Obstacle Parcours Mheenpark genoeg in te zamelen. Doneren kan op: https://voorjebuurt.nl/obstacle-parcours

Meer berichten