Denk mee over een nieuw aan te leggen wildobserveringsplek.(Foto pr)
Denk mee over een nieuw aan te leggen wildobserveringsplek.(Foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Heb jij een goed idee?

Apeldoorn - Staatsbosbeheer schrijft een ideeënwedstrijd uit voor de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo.

Heb jij dat nou ook altijd? Dat je een bouwwerk ziet en denkt: 'Dat kan beter'. Je ziet wat ontbreekt, niet past in de omgeving of hoe (on)toegankelijk iets is. Eigenlijk zou je willen dat ze jóu hadden gevraagd voor het ontwerp! Dan heb je nu je kans: denk mee over de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats bij Hoog Buurlo.

Ideeënwedstrijd

Staatbosbeheer is op zoek naar ideeën voor de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats bij Hoog Buurlo. Alle ideeën zijn welkom en de beste ideeën worden opgenomen in het ontwerp van de nieuwe wildobservatieplaats. Mensen die deel willen nemen aan de wedstrijd kunnen tot 15 januari 2018 ideeën insturen. De winnende plannen worden beloond met mooie prijzen. Kijk voor meer informatie op: http://www.boswachterblog.nl/veluwe.

Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een wildkijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. Het wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo is heel populair. Steeds meer mensen komen hier genieten van het Veluwse wild. Onder andere edelherten en wilde zwijnen zijn hier te bekijken, een indrukwekkende ervaring! Helaas is de plek te klein geworden voor de vele bezoekers en is hij in zijn huidige staat niet goed toegankelijk voor minder validen. Daar gaat men verandering in brengen.

Staatsbosbeheer gaat een nieuwe, duurzame en goed toegankelijke wildobservatieplaats bouwen. Via het Buitenfonds is Staatsbosbeheer gestart met een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor de nieuwe wildobservatieplaats. Er is ongeveer € 20.000 nodig om deze wildobservatieplaats aan te leggen. Met de crowdfundingsactie hoopt Staatsbosbeheer € 10.000 bij elkaar te krijgen met donaties van iedereen die graag wild komt kijken op deze plek. Doneren kan via www.buitenfonds.nl/nieuwewildobservatieplaatsvoordeveluwe

Alle ideeën zijn welkom. Wat mis jij bij het huidige wildscherm? Wat zou jíj nou graag willen. Denk hierbij aan ideeën met betrekking tot de vormgeving van de nieuwe wildobservatieplaats, de inrichting van het gebied, informatievoorzieningen en andere voorzieningen.

Beschrijf jouw idee zo kort en concreet mogelijk en stuur het deelname formulier naar l.jansen@staatsbosbeheer.nl. Insturen kan tot 15 januari 2018. Binnen 2 weken volgt de uitslag.

Meer berichten