Logo apeldoornsstadsblad.nl

Wandelbegeleiders Apeldoorn Wandel Challenge en Accres doen mee met Apeldoorn Reanimeert

Apeldoorn - Twintig wandelbegeleiders van de Apeldoorn Wandel Challenge en Accres zullen tijdens de actie "Apeldoorn reanimeert" van het Rode Kruis Apeldoorn voor Serieus Request op vrijdag 15 december een renanimatiecursus volgen.

In het drukke schema van het Rode Kruis is speciaal tijd vrijgemaakt voor een cursus voor deze wandelbegeleiders. Op deze manier wordt de kwaliteit van de begeleiding tijdens de wandelingen verhoogd en de samenwerking en verbinding gemaakt met de goede doelen in het Apeldoornse. De cursus voor de wandelbegeleiders wordt door de Apeldoorn Wandel Challenge en Accres betaald en het geld gaat naar Serieus Request.

De Apeldoorn Wandel Challenge is een voortzetting van de Apeldoornse Diabetes Challenge en onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. De Apeldoorn Wandel Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee we mensen op een laagdrempelige manier samen laten bewegen en hiermee hun kwaliteit van leven willen verbeteren. De Challenge is voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor mensen met een chronische aandoening. Onder professionele begeleiding van ervaren wandelbegeleiders met ondersteuning van zorgverleners als huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten worden 20 weken lang wekelijkse wandeltochten georganiseerd. De gezamenlijke wandelingen starten half april vanaf 7 startlocaties in vier wijken van Apeldoorn en in Beekbergen, Klarenbeek en Vaassen. Er wordt getraind voor de Eindchallenge in september waarbij vier dagen 5, 10 of 20 km gewandeld gaat worden. De afsluiting is het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation waarbij deelnemers van alle locaties in Nederland samen komen om gezamenlijk hun afsluitende Challenge-afstand te gaan lopen.

Apeldoorn Wandel Challenge wordt georganiseerd door de Huisartsenorganisatie regio Apeldoorn (HRA). Bij de HRA zijn alle (>80 huisartsen) huisartsen in Apeldoorn en omliggende dorpen, Vaassen en Epe aangesloten.

Meer berichten

Shopbox