Logo apeldoornsstadsblad.nl


Helene Warnshuis is stemacteur en zet deze actief in voor kranten en boeken. Met show hoopt ze meer bekendheid in Apeldoorn te krijgen als voice-over. "Ik heb heel veel zin in de voorstelling. Het is een leuk en uniek project en een mooie afsluiter van het jaar."
Helene Warnshuis is stemacteur en zet deze actief in voor kranten en boeken. Met show hoopt ze meer bekendheid in Apeldoorn te krijgen als voice-over. "Ik heb heel veel zin in de voorstelling. Het is een leuk en uniek project en een mooie afsluiter van het jaar."

Hélène maakt werk van haar stem

Apeldoorn - Hélène Warnshuis spreekt. Haar stem is haar werk en deze zet ze effectief in. Met haar bedrijf Hélène Spreekt heeft ze al diverse mooie opdrachten op haar naam (stem) staan. ,,Voorlezen vond ik altijd al leuk om te doen en toen de kinderen klein waren las ik veel voor op school."

Door Sandra Evers

Totdat ze een paar jaar geleden een artikel in de krant las over de opleiding voor stemacteur. "Het artikel bleef maar in mijn hoofd hangen, je kent het wel, het laat je niet meer los. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten om de vakopleiding tot stemacteur te gaan volgen."

Dit is een opleiding bij Studio Oranjerood in Hoog Soeren. "Ik vond het zo leuk, het is echt een cadeautje voor je stem." Stem acteren doe je niet zomaar even, het is een vak. Je moet geloofwaardig overkomen en de luisteraar raken. De kunst is om de luisteraar mee te nemen in het verhaal."

Inmiddels staat Hélène ingeschreven bij stemmenbureau, Betaalbare stemmen. "Ik ben met een leuk project bezig voor een groot energieleverancier. Maar ik spreek ook luisterboeken, bedrijfsfilmpjes of commercials in. Daarnaast ben ik voorlezer bij Dedicon. Dedicon is een stichting die gespecialiseerd is in het toegankelijk maken van informatie in alternatieve leesvormen voor mensen met een leesbeperking."

Via RTV Apeldoorn hoorde ze dat er audities werden gehouden voor SHOW Apeldoorn. "Naast mijn bedrijf Hélène Spreekt presenteer ik elke woensdagmiddag een programma op Radio Apeldoorn, Matinee. In dit programma bespreken we lokaal nieuws en ontvangen we regelmatig studiogasten. Marij Wools kwam vertellen over SHOW Apeldoorn. Ze waren nog op zoek naar een voorlezer, een uitgesproken kans voor mij en ik heb auditie gedaan." Helene hoopt zo wat meer bekendheid in Apeldoorn te krijgen als voice-over. "Ik heb heel veel zin in de voorstelling. Het is een leuk en uniek project en een mooie afsluiter van het jaar."

Hélène gebruikt haar stem niet alleen om te kletsen, het is haar werk. Ze is stemacteur en voice-over en spreekt onder andere kranten en tijdschriften in. Nu is het moment gekomen zich te verplaatsen van een studio naar een podium. Met SHOW Apeldoorn wil Theater Orpheus Apeldoorns amateurtalent de kans geven zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox