Logo apeldoornsstadsblad.nl


Michella Kuijkhoven, die als trouwe vrijwilliger al jaren actief meereist met het Glazen Huis, vertelt over haar job.
Michella Kuijkhoven, die als trouwe vrijwilliger al jaren actief meereist met het Glazen Huis, vertelt over haar job.

Vrijwilliger tijdens de 3FM Serious Request actieweek

Apeldoorn - Over ruim twee weken start 3FM Serious Request op maandag 18 december in Apeldoorn. De dj's in het Glazen Huis werken 24 uur per dag keihard om aandacht te maken voor de stille ramp van dit jaar. Maar ook buiten het Glazen Huis, op het Marktplein, is hulp nodig.

Terwijl dj's, Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen, plaatjes draaien en op groentesappen leven, gebeurt er ook veel op het Marktplein en rond het Glazen Huis. Duizenden mensen komen geld doneren bij de brievenbus, een cheque afleveren bij de chequebox of bellen naar het callcenter om een plaat aan te vragen. Om dit allemaal in goede banen te leiden zoekt het Rode Kruis deze week meer 500 vrijwilligers.

Maar hoe is dat nou eigenlijk? Om voor de brievenbus te staan of telefoontjes aan te nemen in het callcenter? Michella Kuijkhoven, die als trouwe vrijwilliger al jaren actief meereist met het Glazen Huis, vertelt:
,,Als vrijwilliger bij 3FM Serious Request sta je letterlijk middenin de actie. Bij de brievenbus val je van emotionele verhalen in uitzinnige feestjes. Je ziet kleine donaties uit de spaarpot van een kind tot grootse gebaren van bedrijven. In het callcenter ben je niet slechts de aannemer van een donatie, je bent vaak ook een luisterend oor voor prachtige verhalen achter die donaties.
Vrijwilliger bij Serious Request is een verslaving. Voor mij is het mijn manier om een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld."

Om alle honderden vrijwilligers in te plannen wordt al een aantal jaar gebruikt gemaakt van het planningssysteem van Randstad. Door de groei van het aantal vrijwilligers is het planningsysteem de ideale uitkomst om op alle verschillende diensten en functies vrijwilligers in te plannen.

Er zijn diverse functies tijdens de actieweek in Apeldoorn van 18 t/m 24 december, waarvan de minimale leeftijdsgrens varieert van 18 tot 21 jaar. Zo staan er vrijwilligers bij de brievenbus, de chequebox, het callcenter, en als ontvangstcomité op het plein. Daarnaast zullen op kerstavond op 2 plekken in het land 260 extra vrijwilligers ingezet worden om telefonische donaties in ontvangst te nemen. De vrijwilligersdiensten duren over het algemeen 4 á 5 uur.

Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Geef je dan op via www.rodekruis.nl/actieweekvrijwilligers. Vragen? Stuur een mail naar 3fmsrvrijwilliger@redcross.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox