Logo apeldoornsstadsblad.nl

Beweeg je brein gezond voor jong en oud

Apeldoorn - In 2018 start Dansstudio Leonora in "Ontmoetingscentrum De Dreven" (Imkersplaats 38) in Apeldoorn met gratis danslessen voor kinderen.

De kinderlessen worden vanaf donderdag 11 januari 2018 van 16:00-16:45 uur gegeven. Deze lessen zijn voor alle kinderen die van dans en muziek houden toegankelijk. In 10 lessen neemt Leonora de kinderen mee in de wereld van dans en muziek. Gedurende deze lessen werken de kinderen aan een "kleine uitvoering" voor familie, vrienden en bekenden. Deze zal worden gehouden in Ontmoetingscentrum De Dreven.


Tevens voor iedereen die houdt van dansen start Leonora op dinsdag 9 en donderdag 11 januari 2018 van 19:00-20:00 uur met "Bewegen op Muziek".
Via een 10-lessenkaart van € 50,= kun je op beide avonden de lessen volgen. Je bepaalt zelf welke dag en hoe vaak je wilt komen. De 10-lessenkaart is drie maanden geldig. De lessen worden vooral gegeven op lekkere dansmuziek uit de jaren 70-80-90.


Wat doet dans met jou? Je gaat je lekkerder in je vel voelen, je krijgt door bewegen rust in je hoofd, je gaat beter slapen, het is goed voor je spijsvertering en je geest wordt creatiever.

Muziek doet meer in de hersenen dan elke andere prikkel. Het bereikt alle hersenen, loopt van je hersenzenuw via je hart naar je buik. En onderweg beïnvloedt het je afweercellen, je hormonen en je zenuwbanen. Muziek raakt je hoofd en je hart letterlijk. Wie naar muziek luistert zal dan ook werkelijk minder stress, angst of pijn voelen.
"De werking van muziek is reusachtig veel groter dan we nu erkennen" ~ Professor Hans Jeekel ~ emiritus hoogleraar chirurgie aan het Erasmus MC


Zin om het nieuwe jaar goed te beginnen? Meld je dan nu aan via "Aanmelden Lessen" op de website van www.dansstudioleonora.nl of via een mail aan leonorakraan@gmail.com

Meer berichten

Shopbox