Logo apeldoornsstadsblad.nl

WereldLichtjesDag in Eerbeek

Eerbeek – Elfriede Arriëns van Elfriede Arriëns Individuele uitvaartzorg en van de Verbinding persoonlijke uitvaartbegeleiding verzorgt op zondagavond 10 december a.s. WereldLichtjesDag Eerbeek. Vanaf 18.30 uur wordt u welkom geheten in de grote zaal van het Pater Dekkerhuis gelegen aan de H.A. Lorentzstraat 20 / hoek Vondellaan in  Eerbeek. De toegang is gratis.

Wereldwijd wordt op diverse plaatsen op deze 2e zondag in december, WereldLichtjesDag gehouden en steken mensen om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan een overleden kind. Ouders, grootouders, broertjes, zusjes, familieleden en iedereen die zich verbonden voelt is welkom! Sommigen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kind dat geen kans kreeg voor zijn eerste ademhaling of kinderen die slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld. Er zijn mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie dat al vele jaren geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, verbinden mensen die elkaar niet kennen met elkaar.


Dit ingetogen samenzijn waarbij we al die kinderen gedenken, wordt omlijst door voordrachten, gedichten, muziek en het speciaal voor deze dag geschreven lied "Precious Child" dat live wordt gezongen door Maira Campfens. Muziekvereniging OLTO zal met het opleidingsorkest deze avond luister bijzetten.


 "Een lichtje bieden in de 'feestelijke' decembermaand voor diegenen die door het overlijden van een kind pijnlijk worden geconfronteerd met het gemis" aldus Elfriede Arriëns. 
Deze bijeenkomst, die ongeveer een uur duurt, zal worden afgesloten met een kop warme chocola en er is gelegenheid na te praten.


Wanneer men niet bij de samenkomst aanwezig kan zijn en toch WereldLichtjesDag mee wil vieren, kan thuis een kaars worden opgestoken om hiermee dit initiatief te onderschrijven.
Mocht u zelf een gedicht willen (laten) voordragen of de naam van een kind graag genoemd hebben, dan kunt u vòòr uiterlijk 8 december a.s. contact opnemen met Elfriede Arriëns 06-23 713 909, elfriede.arriens@kpnmail.nl of 06-55 971 776, info@de-verbinding.net
 

Meer berichten

Shopbox