Logo apeldoornsstadsblad.nl


Met hulp van stichting leergeld kunnen kinderen ook meedoen aan sport. (foto pr)
Met hulp van stichting leergeld kunnen kinderen ook meedoen aan sport. (foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Stichting Leergeld springt bij en helpt kinderen

Apeldoorn - Woensdag was de tweede ambassadeursbijeenkomst van Stichting Leergeld bij De Vlijt. Ruim 35 gasten werden door voorzitter Hiske van den Heuvel bijgepraat over de verborgen armoede van meer dan 4000 kinderen in Apeldoorn-Voorst.
,,Afgelopen half jaar is er breed campagne gevoerd over de mogelijkheden van Leergeld. Hulpverlenende organisaties zoals stadsbank, sociale wijkteams, vluchtelingen, scholen en politiek zijn zoveel mogelijk geïnformeerd om ouders door te verwijzen. Resultaat is 187 nieuwe aanmeldingen, totaal deden 1321 kinderen een beroep op Leergeld, maar dit is nog lang niet genoeg! Wij willen in 2018 het aantal ambassadeurs verdubbelen en minimaal 50% van de kinderen helpen die in een armoedesituatie opgroeien", aldus Hiske van den Heuvel.
Wie zijn die kinderen? Kinderen van 4 tot 18 jaar die in een minima situatie opgroeien, dus gezinnen met een minimaal besteedbaar inkomen van 120%. Dit kunnen ook kids zijn die opgroeien in een gezin waarvan de ouders een betaalde baan hebben en hoge vaste lasten. Leergeld helpt met de ouderbijdrage voor school, meedoen met sport, cultuur, schoolreisje, excursie, een fiets om naar school te kunnen en een laptop. Hulp van Leergeld is volstrekt anoniem.

Info: Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst via www.leergeldapeldoornvoorst.nl, Postbus 10081, 7301GB Apeldoorn. Telefoon 06-12 67 51 59.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox