Logo apeldoornsstadsblad.nl


Topcoaches in de schijnwerpers voor hun inzet in de installatiebranche (foto pr)
Topcoaches in de schijnwerpers voor hun inzet in de installatiebranche (foto pr)

Wijnand Pul Topcoach van het jaar 2017

Apeldoorn/Bussum – Wijnand Pul van Holland Techniek uit Apeldoorn is tijdens de landelijke verkiezing van OTIB uitgeroepen tot topcoach van de technische installatiebranche.

De verkiezing is geïnitieerd en georganiseerd door OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. Met de prijs spreekt OTIB de waardering uit voor alle praktijkbegeleiders die zich hebben ingezet om talent te begeleiden, te ontwikkelen en daarmee de branche te versterken met vakmensen.

700 Topcoaches zijn afgelopen jaar door hun leerlingen, werkgevers en collega's genomineerd en getoetst aan negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden. De deskundige jury bestond dit jaar uit Dennis van de Geest (ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (directeur PSV), Doekle Terpstra (voorzitter UNETO-VNI) en Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek). Van de honderden genomineerde topcoaches is Wijnand Pul uitgeroepen tot Topcoach van het Jaar 2017!

Wijnand Bul is trots én verrast met zijn nominatie: 'Dat ik genomineerd ben is een hele eer, een kroon op mijn werk.' Mede dankzij de passie en het enthousiasme van topcoaches kunnen leerlingen uitgroeien tot vakmensen. Wat de grootste uitdaging is voor een praktijkbegeleider? Pul: 'De uitdaging zit er in dat je moet bijblijven in je vak en met de tijd mee moet gaan. Je moet niet alleen op de hoogte zijn van de veranderingen in de techniek, maar ook met de jeugd meegaan. Leerlingen mogen hier alles worden, behalve ongelukkig.' De Topcoach van het Jaar 2017 ontvangt een cheque van € 2.500,-. De directeur van OTIB feliciteert Wijnand Pul van harte, maar benadrukt dat alle coaches in de installatiebranche vandaag in de schijnwerpers staan voor hun fantastische werk.

Meer berichten

Shopbox