Logo apeldoornsstadsblad.nl


Er stonden verschillende tafels met Lego opgesteld om eigen creaties te bouwen. Opvallend was dat er ook veel volwassenen te vinden waren aan de tafels, bouwend en speurend in de bergen met Lego.
Er stonden verschillende tafels met Lego opgesteld om eigen creaties te bouwen. Opvallend was dat er ook veel volwassenen te vinden waren aan de tafels, bouwend en speurend in de bergen met Lego. (Foto: Liselotte Schippers)

Jong en oud gefascineerd door Lego

Het eerste LEGO® festijn in Apeldoorn werd druk bezocht 9 en 10 september. 'Het Festijn met Bouwsteentjes' werd georganiseerd door De Bouwsteen, de Nederlandse Legoclub. De vereniging is met circa 700 leden de grootste Legoclub ter wereld.

Door Liselotte Schippers

APELDOORN - De belangrijkste activiteit van de vereniging is het organiseren van de clubdagen, zoals dit 'Festijn met Bouwsteentjes'. In grote getale kwamen Legoliefhebbers naar de Americahal om hun bouwwerken te tonen en die van anderen te bewonderen. Naast het bewonderen, konden er nieuwe en gebruikte sets tegen vriendelijke prijzen aangeschaft worden. En om dat ene ontbrekende stukje uit je collectie te kunnen bemachtigen, waren er vele losse steentjes in allerlei kleuren en soorten te vinden. Iedereen kon natuurlijk ideeën op doen en er werden ervaringen uitgewisseld tussen de Bouwsteenleden.


Bij binnenkomst was het bouwwerk van RobenAnne: Old Fishing Store 21310 te bewonderen. Bijzonder omdat hij meer dan 10.000 stemmen kreeg voor zijn Lego ontwerp, waardoor het uiteindelijk in productie genomen werd in de serie Lego Ideas. Sinds zijn Fishing Store is uitgebracht, reist Robert de wereld rond en is hij er ieder weekend druk mee. Maar het is niet alleen voor hem een uit de hand gelopen hobby. Bij meerdere stands worden uitgebreide privécollecties getoond, waar de Legoliefhebbers menig uurtje in hebben gestoken. "Om de eigen hobby te kunnen bekostigen", vertelt een standhouder, "zijn we zelf een webshop in Lego begonnen".

In het midden van de hal werd er gepronkt met Paleis Soestdijk, gebouwd door leden van De Bouwsteen in opdracht van Lego Nederland. Een bouwwerk met 60.000 onderdelen en goed voor 900 uur aan bouw en ontwerp, waar zeven maanden aan werd gewerkt. Minder groot, maar zeker niet minder kunstig waren The Chrysler building, Eifeltoren, diverse treinbanen, vrachtwagens, dorpen en knikkerbanen.

Waldorf en Statler van The Muppetshow, Lucky Luke en eigen portretten van Lego waren ook zeker het bekijken waard. Met springkussens en speelkleden met Lego konden kinderen zich prima vermaken. Uiteraard kon er ook gebouwd worden. Er stonden verschillende tafels met Lego opgesteld om eigen creaties te bouwen. Opvallend was dat er ook veel volwassenen te vinden waren aan de tafels, bouwend en speurend in de bergen met Lego.

,,Het werkt zo verslavend" meent een bezoeker. Uit de verschillende bouwwerken werden in de ochtend en middag winnaars gekozen die met een Lego cadeau naar huis mochten gaan.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox