Oncologen zwemmen voor onderzoek

Zondag 17 september vindt de sponsorzwemtocht Swim to Fight Cancer plaats in het Apeldoorns kanaal. Een team van drie artsen en drie gespecialiseerd verpleegkundigen van afdeling oncologie-hematologie van Gelre ziekenhuizen zwemt mee voor Fight Cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Apeldoorn - “Als zorgverleners binnen het Gelre Oncologisch Centrum werken wij dagelijks met patiënten met kanker,” vertelt Cees Schaar, internist-hematoloog. “Onze motivatie om als zwemteam deel te nemen aan Swim to Fight Cancer is dat we elke dag de zorg voor patiënten met kanker wat beter willen maken. Wetenschappelijk onderzoek en de vertaling daarvan naar de praktijk is daarbij van essentieel belang. Daar leveren wij graag een bijdrage aan.”

“De zorg voor patiënten met kanker in Gelre ziekenhuizen is rondom de patiënt georganiseerd,” vult Cees Schaar aan. “Samen met de patiënt de behandeling bespreken die het beste bij hem of haar past en een vast aanspreekpunt bieden. Dat is waar het om draait als je optimale en patiëntvriendelijke oncologische zorg wilt bieden. Onze multidisciplinaire teams die bestaan uit artsen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants van diverse specialismen bieden niet alleen state of the art onderzoek, behandeling en nazorg aan patiënten in nauwe afstemming met elkaar. Wij verrichten ook zelf wetenschappelijk onderzoek of participeren in onderzoeken van andere instituten. En als uit onderzoek blijkt dat een nieuwe onderzoek- of behandelmethode beter werkt, dan passen we die ook toe.”

Gelre ziekenhuizen biedt snelle diagnostiek in zowel Apeldoorn als Zutphen, dichtbij de patiënten in de regio. De behandelingen zoals operaties, chemo-, immuno-, doelgerichte -, en hormonale therapie vinden zoveel mogelijk plaats in Gelre ziekenhuizen. Eventuele bestraling vindt dan plaats bij de Radiotherapiegroep in Deventer

Meer berichten