Logo apeldoornsstadsblad.nl


Ruiters en vrijwilligers gezocht voor paardrijden met een beperking

APELDOORN - De Stichting Paardrijden Gehandicapten zoekt nieuwe enthousiaste ruiters ! Is paardrijden voor jou of voor iemand die je kent helemaal het einde, maar gaat dat niet zo simpel vanwege een beperking? Wij bieden de ondersteuning die je nodig hebt.

Het paardrijden is bij Manege Pothoven in Beemte-Broekland, onder leiding van een hiervoor opgeleide instructeur. Er wordt op recreatieve en therapeutische wijze paardgereden. De ruiters kunnen dit niet zonder de gedreven inzet van onze vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het paard klaar staat voor de les en dat er mee gelopen wordt met de ruiters. Het sociale contact tussen de ruiter en de vrijwilliger zorgt voor veel gezelligheid. Daarnaast proberen we de zelfstandigheid zoveel mogelijk te bevorderen en ondersteunen we waar nodig.

Bij ons rijden mensen met diverse beperkingen. Lichamelijk ( ook rolstoelgebruikers ), verstandelijk, visueel, en mensen met autisme en ADHD. Het paardrijden is zo goed omdat het de balans verstevigt en de spieren ontspant. Voor mensen met autisme en ADHD zorgt het contact met het paard voor rust en focus.

We hebben allerlei aanpassingen voor het rijden zodat iedereen mee kan doen. Voor mensen met een rolstoel hebben we een opstapbrug , hierdoor wordt je met twee vrijwilligers op het paard getild. Wil je weten of wij voor jou ook een passende oplossing hebben? Mail ons naar het onderstaande adres, wij komen graag daarover met jou in gesprek. Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken en een afspraak te maken voor een gratis proefles.

Zoals gezegd hebben we hiervoor veel vrijwilligers nodig. Vindt je het leuk om met paarden en mensen te werken of wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Neem dan contact op via paardrijden@spgapeldoorn.nl . Voor verdere info en de lestijden kun je naar www.spgapeldoorn.nl./paardrijden. Graag tot ziens!

Reageer als eerste
Meer berichten