Realisatie Zonnepark Apeldoorn echt in zicht


Realisatie Zonnepark Apeldoorn echt in zicht

Nu bekend is geworden dat de SDE+ subsidie van de Nederlandse overheid aan Zonnepark Apeldoorn is toegekend, komt de realisatie van het park echt in zicht. De SDE+ subsidie is nodig om het Zonnepark Apeldoorn tot ontwikkeling te brengen. Met deze toekenning is een grote stap gezet om begin volgend jaar groene stroom op te wekken met circa 11.000 zonnepanelen voor ongeveer 800 huishoudens.

De komende tijd staat in het teken van contracten afronden – met banken, leveranciers, stroomafnemers en met gemeente de laatste puntjes op de i te zetten. Het zonnepark wordt ontwikkeld door Over Morgen en Encon. De twee bedrijven werken ook samen aan de ambities voor de nabij gelegen wijk Zuidbroek. “De wens is om financiële deelname mogelijk te maken voor inwoners en bedrijven uit Apeldoorn om zo hun eigen groene stroom te kunnen opwekken”, vertelt eigenaar Erik Tissingh van Over Morgen.

Over Morgen en Encon willen met de ontwikkeling van dit eenmalig, eigen zonnepark hun verantwoordelijkheid voor de energietransitie nemen en zelf het goede voorbeeld geven: ‘practice what you preach’.

Bent u bewoner of ondernemer in Apeldoorn? Wilt u de mogelijkheden verkennen om eigen energie op te wekken? Maak u interesse kenbaar via info@zonneparkapeldoorn.nl of bel Erik Tissingh op 033-3036800.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden