Nieuwe roman Apeldoorner Gortworst

APELDOORN - "Verlies kan ook te groot zijn." Dit zegt Apeldoorner Johan Gortworst bij het uitkomen van zijn nieuwe roman ‘Weerzien in Christchurch’.

"Iedereen begrijpt dat mensen na het verlies van dierbaren door een nare periode heengaan. We willen meeleven. Maar wat, als blijkt dat het verlies voor een nabestaande niet te dragen valt? We zien graag dat mensen na verloop van tijd het leven weer aankunnen. Dat lukt niet iedereen."

Johan Gortworst ervoer in zijn jeugd zelf een gezinsdrama toen zijn oudste zus ernstig ziek werd en kwam te overlijden. Hij gebruikte deze ervaring voor een verhaal over hoe twee jongen mensen in de jaren zeventig ieder hun eigen weg gaan. De oudst zus emigreert naar Nieuw Zeeland en de jongste broer ontdekt als student een nieuwe wereld in Amsterdam. Twee mensen op zoek naar het levensgeluk. Voor zijn zus loopt het niet goed af en Gortworst ziet van nabij hoe verschillend zijn ouders met verlies omgaan. Tijdens het schrijven kreeg hij steeds meer begrip voor de mensen die het verlies niet kunnen accepteren. Vandaar dat hij zijn boek als ondertitel ‘voor de achterblijvers’ meegaf. ‘Weerzien in Christchurch’ is verkrijgbaar in de boekhandel of via www.johangortworst.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden